Свързани новини

13.01.2017 13:31

БСП: Пари получиха само общините, близки до кабинета

Видян 1421 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП и ГЕРБ влязоха в остър спор, как са разпределяни парите за общините. Левицата обвини управляващите, че пари са получили само общини, близки до кабинета.
Правителството не се озапти от факта,че вече е подало оставка и продължи да раздава пари като фараон, яхнал върха на финансова пирамида, каза народният представител от „БСП лява Българя“ Манол Генов в декларация от името на групата, цитиран от „Фокус“.

По думите в стил на имперска щедрост умишлено се е създало напрежение и противопоставяне между общини, разделяйки ги на партиен и лобистки принцип.

Цялата 2016 г. показа как безпрецедентно и демонстративно държавата може да даде толкова точно на тази или онази община, към която правителството или премиерът имаше интерес или партиен ангажимент. Със същата сила бяха наказвани, лишавайки ги от финансиране, други общини - отново цинично и единствено на партиен принцип. Здравият разум иска да вярваме, че ще дойде време, когато такива скандални решения ще станат обект на прокурорски интерес и ще има последствия“, каза той.

По думите му над 2,4 млрд. лв. е раздало правителството само след подаване на оставка от ноември 2016 г.

„Само с едно правителствено решение близо 50 млн. лв. отидоха за неотложни ремонти и инфраструктурни проекти за общини“, заяви Манол Генов. Той попита как 1 млрд. от тях отиват към програмата за саниране, която според Манол Генов е пример как грубо се погазва Закона за публичните финанси.

„На 14 декември правителството в оставка разхвърли още милиони, които отидоха към бюджетите на избрани общини, на принципа „защото така“, коментира Манол Генов.

През цялата 2016 г. "управляващите стягаха стратегия за привличане и мотивиране на допълнителна своя предизборна подкрепа от региони единствено и само с предизборна цел“, каза още левият депутат. По думите му без демонстративна липса на правила, пълно игнориране на позицията на Националното сдружение на общините, правителството е ощастливило като на национална лотария 43 общини.

Никога правителството на ГЕРБ не е деляло общините на „наши“ и „ваши“, всяка община е получавала толкова, колкото поиска, каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева в декларация от името на парламентарната група.

"За разлика от Вас не поставяме сиренца в капаните на хората, не ги лъжем и им казваме истината", каза още Караянчева.

„Очаквах наглост, но чак такава не съм очаквала. Когато имаш излишък над 3 млрд. лв. и не го пазиш, за да раздаваш на този и на онзи тайно под масата, когато ти е къса паметта, трябва малко да замълчиш“, заяви тя.

Според нея от БСП са направили така, че по времето на тройната коалиция за 2 месеца са били изхарчени 4 млрд. лв. излишък.

„Сега правителството има 1,5 млрд. лв. излишък благодарение на работата на приходните агенции“, подчерта зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Относно санирането Цвета Караянчева коментира, че от БСП са лъгали хората, че ако подпишат документите, ще им откраднат апартаментите.

„Всичко направено до момента е за доброто на хората“, заяви тя.

„Над 80 хил. човека работят в санирането, много от семействата в момента се възползват от това саниране. Оправиха се не само външният вид на кварталите, но и сметките за ток“, коментира Цвета Караянчева.

Преди дни стана ясно, че общините са натрупали милиони дългове. При 12 от тях те са се увеличили 5 пъти за година.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева