Свързани новини

13.01.2017 12:03

НС: Пешеходец на зебра няма да носи вина, ако го блъснат

Видян 1401 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пешеходците запазват абсолютни права на пешеходна пътека. Това решиха депутатите, гласувайки на второ четене текстове от Закона за движение по пътищата.

Дебат по темата се разгоря, след като ВКС постанови, че пешеходците дори и на пешеходна пътека трябва да се съобразят със скоростта на автомобилите. Затова и от ГЕРБ внесоха промени.

Да сложим край на войната по пътя, призова депутатът от ГЕРБ Нели Петрова. Тя даде за пример всички почернени семейства и поиска истински наказания за убийците на пътя. Петрова припомни и случая с рецидивиста, който уби три деца, избяга,и се скри в Германия, а вчера бе екстрадиран в България.

Герберите внесоха предложение в чл. 113, с което правят промяна като заличават текста, че пешеходецът трябва да съобразява и да измерва скоростта на автомобила. Решението, че ако убиеш човек на пешеходна пътека, той също е виновен за това, че е пресякъл, е нелогично със законите на живота, коментира преди време Петрова.

Не може човек да преценява скоростта на автомобила, това е абсурд, който те се опитаха да вменят на всички нас, допълни депутатът.

Промяната, която бе приета гласи, че ако настъпи ПТП, когато пешеходецът е спазил своите задължения, ако и е доказано, че водачът е нарушил правилата - пешеходецът няма вина, а нарушителят носи своята пълна отговорност.


Източник: News.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева