Свързани новини

13.01.2017 12:24

Строги санкции за некоректни превозвачи приеха депутатите

Видян 1488 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Строги санкции за некоректни превозвачи приеха депутатите, гласувайки на второ четене промени в Закона за автомобилните превози.

1500 лева е глобата за превозвач, извършващ обществен превоз на пътници или товари с МПС, което не е с българска регистрация.

500 лева е санкцията за превозвач, който не е върнал в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" заверено копие на лиценз или удостоверение за обществен превоз на пътници или товари на територията на България . За повторно нарушение се налага глоба от 500 лева за всяко невърнато копие или удостоверение.

Депутатите приеха превозвач, на когото е приложена принудителна административна мярка, извършващ обществен превоз на пътници или товари, да се наказва с имуществен санкция в размер на 1500 лв.

Превозвач, който преотстъпи заверено копие на лиценз или допусне извършването на обществен превоз на пътници или товари с невалидно, отнето или преотстъпено заверено копие на лиценз на Общността се наказва с имуществена санкция в размер на 1500 лв. За повторно нарушение се налага имуществена санкция в размер на 3000 лв.

Председателят на транспортната комисия в НС Настимир Ананиев коментира, че са приети важни промени в частта за нередовните пътници. Общинският съвет във всяка община ще определи глобата, като тя може да варира от 10 до 15 лева, заяви той.

50 лева остава глобата за нередовни пътници в междуселищни линии. 300 лева остава глобата за нередовен пътник в международен превоз.

С промените се уреждали и санкциите, които Столичната община реши да налага на нередовните пътници от 20 на 40 лева. Това, според реформатора, било твърде високо за София.


Източник: КРОСС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.