Свързани новини

12.01.2017 15:47

ЦРУ след Тръмп: CNN предава fake news

Видян 2089 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  „Публикуваният в някои американски медии доклад, че Русия уж разполагала с компромати за новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, не е съставен от спецслужбите на САЩ, се казва в разпространена снощи декларация на директора на националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър, цитирана от "Ройтерс" и ТАСС.



С тази декларация ЦРУ де факто подкрепи изразеното по-рано на среща с журналисти мнение на президента Тръмп, който нарече разгласилата поредна неистинка новина телевизия CNN, че тя пуска fake news или фалшиви новини.



Малка буря избухна в световните медии,след като човекът, който идната седмица влиза в Белия дом призова журналист от тв канала, отявлено истеризиращ покрай кампанията и загубата на Хилари Клинтън, която е и спонсорирана от бизнесгрупата-собственик на медията, да мълчи и лепна етикет на самата телевизия. Малко, особено в България, са онези, които показаха и разказаха, че Тръмп неколкократно помоли представителя на CNN да не прекъсва и да не надвиква своя колега от друга медия, на която избраният президент беше дал думата за задаване на въпрос.



 Телевизията лансира поредна шпионска драма около Тръмп и затова беше много важноу, че директорът отбеляза, че спецслужбите на САЩ не потвърждават достоверността и не строят никакви предположения на тяхна основа. Освен това Клапър изразил пред Тръмп безпокойство от публикациите и двамата се съгласили, че подобни слухове "нанасят вреда на националната сигурност". Което потвърждава не само предишни думи на Тръмп, но и на говорителя на Кремал Дмитрий Песков.



Междувременно американският сайт Бъзфийд (BuzzFeed) публикува във вторник вечерта цялото въпросно 35-странично досие, като се аргументира, че американците "трябва да направят собствени изводи за обвиненията срещу новоизбрания президент". Тръмп нарече изнесеното в сайта "куп боклуци". Резюмета публикуваха и други американски медии, като спестиха повечето подробности за уж събраните от Русия компромати срещу Тръмп, защото те не могат да ги потвърдят.



Според NBC докладът с "руските компромати" срещу Тръмп, проникнал в медиите, е бил подготвен от неговите политически противници. Телевизията цитира собствени източници, според които "документът съдържа очевидни грешки", и констатира, че американските власти не са работили над него.


Вчера авторитетният Уолстрийт джърнъл съобщи, че автор на т.нар. секретно досие за уж събраната от Москва компрометираща информация за Тръмп, е британската компания Orbis Business Intelligence Ltd. Тя е базирана в Лондон, състои се главно от бивши агенти на британските спецслужби и изпълнява деликатни поръчки на частни компании, чийто съсобственик „не потвърди, но и не отрече” това.



Ако Путин ме харесва – ОК, значи ще помогне заедно да унищожим ИД”, каза Тръмп, като освен това обясни, че е прекратил всички моментни и бъдещи сделки на компаниите си, от което губи много милиони, а бизнесът му занапред ще бъде управляван от двамата големи синове на милиардера Доналд Младши и Ерик.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате