Свързани новини

12.01.2017 11:55

Опитът за три дни да променят избирателната система е безотговорност, заяви Жаблянов

Видян 1354 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Мажоритарният елемент ще засили деформациите в политиката ни в негативен аспект. Но е налице резултатът от референдума, който БСП приема и към него се отнася много сериозно и ще направи всичко възможно в следващото Народно събрание, когато е налице легитимност, да се създаде такъв избирателен закон, който да отговаря на представите на българските граждани за демокрация”. Това заяви народният представител и член на ИБ на БСП Валери Жаблянов по БНТ.


Той бе категоричен, че българският народ иска промяна в избирателната система. Според Жаблянов народните представители трябва да намерят този баланс между пропорционалната и мажоритарната система,който да удовлетворява основните принципи на изграждане на политическата система у нас.


Мажоритарните избори по същество деформират вота на българина


„Мажоритарните избори по същество деформират вота на българина, защото често пъти хора, които получават по-малко гласове, биват избирани, за сметка на хора с по-голяма подкрепа, поради което е създадена пропорционалната система, за да отстрани този дефект”, подчерта Валери Жаблянов. Той изрази мнение, че в българските условия, на повсеместно купуване на избори, сме свидетели до какви похвати може да се стигне по време на изборния процес.


 


Опитът за три дни да променят избирателната ни система, не е отговорно отношение


 


На въпрос каква е голяма отговорност на партиите в сегашната ситуация, Жаблянов обясни, че те трябва да направят така, че преходът от това към следващото Народно събрание да повиши доверието на хората. „Защото опитът за три дни да променят избирателната ни система, не е отговорно отношение”, категоричен бе Жаблянов. Според него отговорността на политиците е да повишат доверието на хората.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.