Свързани новини

11.01.2017 17:10

Ремонтът на НДК изведнъж стана 35 млн. лв.

Видян 1710 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Средствата, които ще бъдат нужни за ремонта на НДК за предстоящото българско европредседателство, изненадващо станаха 35 млн. лв., пише в. Сега. Първоначално се очакваше ремонтът да струва 17 млн. лв., и тези пари бяха отпуснати от МС. В края на м.г. сумата набъбна до 20 млн. лв., а в началото на тази вече е с 15 млн. лв. повече, пише вестникът.



В края на ноември м.г. директорът на НДК Мирослав Боршош заяви, че все още има много неизвестни около ремонта - например какво ще „излезе” от стените и таваните при събарянето им, тъй като от повече от 30 г. никой не ги е поддържал. Затова той ще продължи да преговаря с правителството за отпускането на допълнително пари.



Боршош обясни, че вече са преведени 17 млн. лв., а останалите трябва да бъдат изплатени от държавата до началото на март. Близо 3.9 млн. вече са похарчени за премахването ненужни предмети - част от тях превърнали се в артефакти, изложени във фоайето на НДК. Закупена е и конферентна техника по стандартите, изисквани от Брюксел, която е струвала 4 млн. лв. Още 20 дни ще се уточнява точната сума, която ще бъде необходима за системата за сигурност на НДК.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци