Свързани новини

11.01.2017 14:55

Осъдиха трима митничари за 150 евро

Видян 1017 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Кюстендил е постигната осъдителна присъда срещу подсъдимия Д. Давидков за извършено от него престъпление. В периода от 04.04.2013 г. до 30.05.2013 г. на МП Гюешево подсъдимият Д. Давидков, в качеството му на длъжностно лице - старши инспектор в Агенция Митници, Митница Югозападна, поискал и приел от М. М. парични суми на обща стойност от 150 €, които не му се полагат. Срещу получения подкуп той поел ангажимента да не извършва митнически проверки по отношение на превозваните от въпросното лице товари.


Наложеното на Давидков наказание е лишаване  от свобода за срок от една година с изпитателен срок от три, глоба в размер на 1500 лв. и лишаване от право да упражнява професия или дейност в Министерство на финансите и Министерство на вътрешните работи за срок от три години.


Съдът призна за виновни и другите двама служители на Митнически пункт Гюешево - М. Мартинов и К. Петров, извършили противоправни действия в кръга на служебните си задължения.


На 19.04.2013 г. на МП-Гюешево инспекторът М. Мартинов, в съучастие с негов колега К. Петров, поискал и приел от М. М. дар, който не му се следва - парична сума в размер на 100 € , за да не извърши действие по служба.


Мартинов е осъден на лишаване от свобода за срок от шест месеца, изпълнението на което се отлага за срок от три години, както и заплащане на глоба в размер на 800 лв. и лишаване от право да упражнява професия или дейност в Министерство на финансите и Министерство на вътрешните работи за срок от три години.


Наказание от една година и пет месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, глоба от 2000 лв. и лишаване от право да упражнява професия или дейност в Министерство на финансите и Министерство на вътрешните работи за срок от три години е наложено на К. Петров за поискания и получен подкуп в размер на 300 €.


Присъдата може да се обжалва и протестира пред Софийския апелативен съд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!