Свързани новини

11.01.2017 14:39

Кремъл: Нямаме компромати за Тръмп, ЦРУ пак фантазира

Видян 1374 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  „Кремъл няма никакви компромати за новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп и бившия кандидат-президент на демократите Хилари Клинтън, а съобщенията за обратното са „абсолютна глупост” и "булевардно четиво", заяви пред журналисти говорителят на руския президент Дмитрий Песков. Коментарът му бе предизвикан от информациите, обявени от ЦРУ след бездоказателствения им доклад уж за руска намеса в US изборите, която самият шеф на щатското разузнаване опроверга пред Сената. Според поредния смехотворен опит да дискредитира Тръмп, шпионското ведомство изфантазира, отново без прилагане на доказателства, че Москва разполагала с компромати за американски политици, съобщава ТАСС. Обама започна да противопоставя най-мощните си служби: ЦРУ на ФБР, след като контраразузнаването му разследва за небрежност при използване на поверителна информация срещу Хилари Клинтън, а също така не можа да докаже, след неколкомесечно ровене, връзки на Тръмп или член на семейството или щаба му с Русия, което призна и публично.



"Това е пълна измислица, пълна фалшификация и абсолютна глупост. Кремъл не се занимава със събиране на компромати", заяви Песков. "Това се нарича pulp fiction (криминале, долнопробно четиво - бел. ТАСС)", добави говорителят на Кремъл. По думите му „подобни публикации целят да навредят на двустранните отношения на САЩ и Русия”. По-рано CNN, която открито зае страна в кампанията и подкрепяше Хилари, като пускаше поредица от фалшиви новини за Тръмп, съобщи, позовавайки се информация, получена от „американски длъжностни лица”, че миналия петък на специален брифинг в Ню Йорк ръководителите на разузнавателните агенции на САЩ са информирали Тръмп, че руските спецслужби разполагат с информация от личен и финансов характер, която може да го дискредитира.



На този фон президентът Плевнелиев, който си отива след 10 дни с приключване на мандата му, подписа декларация на още 16 европейски политици, в която наставляват идващия американски президент „да не дружи с Русия”. Самият милиардер тази седмица вече заяви, че „човек трябва да е идиот, за да не иска добри отношения с Москва”.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог