Свързани новини

10.01.2017 12:15

Обстановката в страната остава тежка, на места движението е ограничено

Видян 1294 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оранжев код е обявен за днес в 12 области на Източна, Северна и Южна България заради интензивни снеговалежи и бурен вятър. В тези области ще има валежи от сняг, ще се образува нова снежна покривка до 20 см. Ще духа умерен и силен вятър, предимно от север. Ще има условия и за навявания.


Жълт код е обявен в 6 области заради обилни снеговалежи и опасно ниски температури – това са областите Смолянска, Пловдивска, Пазарджишка, Старозагорска, Габровска и Великотърновска.


Жълт код заради ниски температури е обявен в 10 области на Западна България.


Между 10 и 25 сантиметра е новата снежна покрива в Смолянска област. Пътищата в региона са проходими при зимни условия.  Въведени са ограничения за движение на автомобилите над 12 тона, за които е в сила забрана, а всички останали трябва да се движат с вериги в цялата Смолянска област, съобщи заместник-областният управител Адриян Петров:


Няма населени места без електрозахранване. Тази сутрин две населени места бяха с ограничено електрозахранване за два часа – едно населено място в община Рудозем и в един от кварталите на Смолян. Няма паднали дървета, които да затрудняват движението по републиканската пътна мрежа. Над 90 машини чистят и засоляват пътищата, но снегът продължава много силно да вали. Има сигнал за закъсал чужденец с автомобил в района на Проглед, за което е информирана служба "Противопожарна и аварийна безопасност". Техен автомобил ще издърпа автомобила с човека до необходимото място, където да му бъде оказана техническа помощ.


В област Добрич продължава почистването на всички направления от общинската и републиканската пътна мрежа. Усложнена е обстановката в община Генерал Тошево, където бедственото положение остава трети ден. На територията на област Добрич няма населени места без ток, десет са без вода. С помощта на верижна техника се доставя хляб до населените места с осигурен достъп. От Областната управа информират, че контролирано се пропускат тирове през КПП "Йовково".


 Отворен за автомобили до 3 тона и половина е пътят Силистра – Добрич – от Средище през Коларци. Усилено се работи по републиканския път Кардам – Бежаново. Пътят Добрич – Генерал Тошево – Кардам е отворен за движение на автомобили до 12 тона. Бедственото положение в община Генерал Тошево остава в сила до цялостното нормализиране на пътната обстановка на територията на общината.


Отпадат всички ограничения по пътищата Разград – Търговище и  Разград – Попово, по главния път Разград – Шумен тежкотоварните автомобили над 12 тона задължително трябва да се движат с вериги, съобщиха от пътната агенция. Авариите по водопреносната мрежа в общините Разград и Самуил вече са отстранени и в Разградска област няма населени места без вода.


Основните пътни артерии в област Силистра са отворени за движение при зимни условия, но само за леки коли и микробуси. Все още от и за Силистра не пътуват междуградски автобуси и влакове, с изключение на автобуса за Варна, който минава по обходен маршрут през Тервел. Камиони до 12 тона могат да се движат само по пътя Кубрат – Исперих – Дулово и по пътя за Разград. Граничният контролен пункт Силистра е достъпен, но фериботите на румънска територия не работят.


Във Варненска област само две села в община Суворово са в затруднена ситуация – до село Дръндар още няма достъп, а село Калиманци е без вода. Останалите пътища са проходими при зимни условия. Няма населени места без ток. Пристанището е отворено.


След новите валежи, в Старозагорска област снежната покривка вече е над 1 метър, а на прохода Шипка – 1 метър и 40 см, съобщават от Областното пътно управление. Всички пътища в региона са проходими при тежки зимни условия.


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще