Свързани новини

09.01.2017 15:55

Дончо Барбалов: Приходите на София ще бъдат с 26 млн. лв. повече

Видян 1475 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очакваните приходи от данъци и такси в Столичната община ще бъдат 620 млн. лв., а като цяло бюджетът на София, в сравнение с миналогодишния в частта собствени приходи, ще бъде с 26 млн. лв. повече, без да бъдат увеличавани данъците и таксата смет, съобщи първият зам.-кмет по финанси на Столичната община Дончо Барбалов пред Bloomberg TV Bulgaria. Той обясни, че по-високите приходи идват от по-добра събираемост и от добро развитие в данъка при възмездно придобиване на недвижими имоти.



През 2016 г. имахме сериозно раздвижване в пазара на недвижими имоти, като за тази година предвиждаме с 14,3 млн. лева повече от този приходоизточник, каза още той и допълни, че очаква добър приход от данъка на таксиметровите превози, който се въведе за първи път тази година. Той е категоричен, че е създадена добра организация и се очаква 100% събираемост.



Зам.-кметът информира, че проектобюджетът на общината в окончателния си вариант е в размер на 1,265 млрд. лв., като 401 млн. лв. е капиталовата програма за 2017 г. Барбалов обясни, че зимното поддържане не е само въпрос на пари, но и на организация и контрол върху работата на почистващите фирми.



На този етап не може да се каже дали зимата ще излезе по-скъпа на Столична община, но не очакваме затруднения, коментира още Барбалов. По думите му, в края на миналата година са одобрени оперативните планове за зимно почистване и предвидените средства са 20 млн. лв.  Очаква се те да бъдат достатъчни, за да може да се почисти града, а ако останат средства от почистването през зимата, то те ще бъдат пренасочени за почистване през лятото, категоричен е той.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни