Свързани новини

09.01.2017 13:01

Ердоган ни назначава 5 депутати при мажоритарен вот ала Слави

Видян 2697 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако има мажоритарен вот по системата, която предлага Слави Трифонов, това означава, че турският президент Реджеп Таийп Ердоган ще си назначи 5 депутати в българския парламент. Причината е, че толкова са едномандатните райони, които „й се полагат” според виждането на „експертите” от екипа на тв водещия.



Напомняме, че на последните избори за президент преди 2 месеца Цецка Цачева от ГЕРБ - подкрепената от тукашния гаулайтер на диктатора - Лютви Местан, кандидатка, обра огромното мнозинство от гласовете, подадени на територията на Турция. За никого не е тайна, че гласуването там се дирижира директно от авторитарния режим, особено след използването на проваления опит за преврат на 15 юли м.г. за разчистване на най-будните хора сред преселниците от България. В това число тяхната депутатка беше пратена зад решетките.
Така Ердоган еднолично решава кой да бъде подкрепен. Ако му бъде дадено правото чрез мажоритарния вот и специалните райони в чужбина, замислени от Слави и естествено подкрепени от ГЕРБ, той направо ще назначава угодните му хора и ще напълни българския парламент със свои агенти. В противен случай, нито Местан, нито Исмаилов ще бъдат повече депутати. А именно техните партии са гласът на Ердоган на българската територия, към която комшийският президент вече и гласно предявява претенции, което никога не бива да се забравя.



Ето защо ГЕРБ толкова отявлено се обявява за популисткия мажоритарен вот, който ще лиши от представителство половината гласували, а значи над две-трети от българския народ. В неделя лично лидерът на ПГ на управляващата все още партия Цветанов поиска президентът да не разпуска Народното събрание, докато „не бъде уважена волята на над 2 млн. българи от референдума”. Напомняме, че именно Цветанов и Цвета Караянчева бяха единствените високопоставени представители на ЕС на конгреса на партията на Ердоган АКП. Другите страни от Съюза не изпратиха дори посланици, камо ли членове и лидери на парламентарни партии. Брюксел стигна още по-далеч: заяви, че замразява преговорите си с Турция за евентуално еврочленство.



В задачата се пита, след като ГЕРБ толкова иска спазване на решенията от допитването до народа, защо с гласуването на бюджет 2017 преди Коледа не намали субсидията за партиите от 11 лв. на 1 лв. на глас, както гласуваха на плебисцита? Напомняме, че този въпрос получи по-висок процент одобрение на референдума от другия за мажоритарния вот.



Както предупредиха от Обединени патриоти, прекалената демонстрация на популизъм от ГЕРБ по въпроса с промяната на изборните правила най-вероятно ще се обърне мощно срещу самите тях.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни