Свързани новини

03.01.2017 17:02

Русия пое председателството на ОНД

Видян 1629 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия пое ротационното председателство на Общността на независимите държави (ОНД) от 1 януари. Москва планира да превърне в приоритет на председателството си увеличаването на практическите резултати от дейността на организацията, както и преодоляване на тенденцията за намаляване на товарооборота, съобщава РИА Новости.


Руският президент Владимир Путин одобри концепцията на председателството тази година и план за изпълнението й, който включва над 50 събития.


Както по-рано съобщи държавният секретар, руският заместник-външен министър Григорий Карасин, Руската федерация възнамерява да следва принципите на приемственост и да продължи работата на Киргизстан - председателят на ОНД през 2016.


„Сред приоритетите ни са последователното развитие и усъвършенстване на общността, подобряване на практическите резултати от дейността й за всички държави-участнички, засилването на позицията на организацията на международната сцена и изравняването на различните нива на интеграционните процеси в ОНД", каза Карасин.


Той отбеляза, че увеличаването на ефективността на икономическото сътрудничество винаги е било в центъра на вниманието на ОНД и въпреки екстремните финансови и икономически условия, държавите-членки са били в състояние да направи значителен пробив в развитието си. През последния четвърт век само страните от Централна Азия увеличават десетки пъти брутния си вътрешен продукт.


Дипломатът подчерта, че Москва смята, че се наблюдаваният спад в товарооборота между страните от ОНД е временно явление, което в краткосрочен план може да се преодолее чрез съвместни усилия.


„В хуманитарната област, Русия, като председател на ОНД, възнамерява да съдейства за развитието и укрепването на отношенията в областта на образованието, науката, културата, информацията, спорта и младежки обмен", допълни Карасин.


Източник: КРОСС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци