30.12.2016 15:12

Съдят шофьор, причинил смъртта на две жени след погребение

Видян 1497 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата във Враца внесе в съда обвинителен акт срещу Любомир Войнов, който преди няколко месеца причини смъртта на две жени при катастрофа.

Обвиняемият работи като шофьор във фирма в Дупница. В изпълнение на служебните си задължения, включващи изкупуване и превозване на мляко, на 20 юли той бил изпратен до село Цибър, община Козлодуй, с камион - цистерна „Форд Транзит“.

След като се срещнал около 16 ч. с колегите си след изхода на Враца, той продължил в същата посока с намерението да намери място за извършване на „обратен завой“ и да се върне в Цибър.

Непосредствено преди отклонението за Мездра, върху прав хоризонтален участък, след предхождащо изкачване, Войнов решил да се възползва от края на мантинелата. Изнасяйки автомобила плътно вдясно, поради дължината му, той предприел нерегламентирана маневра „завиване в обратна посока“, като с дъговидно движение преминал през лентата за движение в посока София, насочвайки се към насрещното платно.

След него се движел лек автомобил „Хюндай“, в който пътували три жени, които се връщали от погребение на близък. В момента, в който шофьорът на цистерната извършвал „обратен завой“, двете превозни средства се намирали на 45 метра отстояние. Водачката на автомобила реагирала чрез аварийно спиране, но поради липса на достатъчно време и разстояние и отклонявайки колата вляво, последвал удар с камиона.

Веднага на място спрели пътуващи в тази посока служители на полицията в Мездра, които сигнализирали съответните служби за случилото се. Пристигналият екип на Спешна помощ констатирал смъртта на една от пътничките в лекия автомобил, а другите пострадали жени били транспортирани в болницата във Враца. Въпреки оказаната медицинска помощ и проведено лечение, едната от тях починала няколко седмици след инцидента, а другата претърпяла множество хирургически интервенции.

Изготвената автотехническа експертиза установява, че причина за катастрофата е маневра „завиване в обратна посока“ на товарния автомобил и внезапното му навлизане в лентата за движение на колата, с което Любомир Войнов предизвикал невъзможността за предотвратяване на удара.

Предстои да започне съдебен процес срещу обвиняемия.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи