Свързани новини

29.12.2016 17:02

БСП увери посланик Макаров, че се бори за отпадане на санкциите срещу Русия

Видян 1437 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  „По време на срещата ни с руския посланик Анатолий Макаров изразихме дълбоки съболезнования във връзка със загубата на артистите от хор „Александров", както и на останалите жертви в тежката катастрофа със самолет Ту-154 на 25-и декември". Това каза пред журналисти лидерът на столичните социалисти и член на Изпълнителното бюро на БСП Калоян Паргов след разговор с руския посланик у нас. „Загубата на хор „Александров", чийто песни българската публика добре познава и обича, е загуба и за световната култура. Изразихме надежда, че традицията на хор „Александров" ще бъде запазена", коментира Калоян Паргов. По време на срещата бе обсъдена и сигурността в региона на Балканите. "Притеснени сме от поредицата от инциденти в Турция и нестабилността в тази държава, както и нарастващата опасност от терористични актове из цяла Европа. В тази връзка трябва да търсим начини за засилване на дипломатическите отношения и контакти между нас, държавите от Европейския съюз и Русия", подчерта той. Според него България, като единствената славянска и православна държава, член на ЕС, може да играе важна роля. "България трябва да има балансирано отношение и политика, както към Запада, така и към Изтока. А това означава диалог и търсене на взаимноизгодно сътрудничество", допълни лидерът на БСП-София.

Калоян Паргов беше категоричен, че БСП ще настоява санкциите срещу Русия да отпаднат час по-скоро. „Тези санкции вредят на националния ни интерес и възпрепятстват добрите отношения не само в политически, но преди всичко в икономически план", заяви той. По неговите думи България губи пазари и икономически възможности, които по никакъв начин не може да бъдат компенсирани.

На срещата присъстваха говорителят и депутат от ПГ на БСП Жельо Бойчев, зам.-председателят на ГС на БСП и член на НС на БСП проф. Ваня Добрева и д-р Светлана Шаренкова, член на Националния съвет на БСП и председател на форум "България- Русия". Представителите на БСП и посланик Макаров обсъдиха и подготовката на честванията по повод 140-ата годишнина от Освобождението на България, което ще отбележим през 2018 година. „Ние сме убедени, че това събитие не трябва да бъде политизирано. То трябва да бъде организирано от национален комитет, в който да влязат представители на българската култура, образование, наука и на българската общественост. Това е юбилей, който трябва да сплоти нацията ни, да ни припомни, че когато сме заедно и единни успяваме да реализираме националните цели."- каза още Калоян Паргов.


Източник: КРОСС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Кан вади 97-г. 7-часов филм за Наполеон

Кан вади 97-г. 7-часов филм за Наполеон

Легенда, позната на киноманите по цял ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и