Свързани новини

29.12.2016 09:32

230 млн., а не 2,1 млрд. повече от митниците, при петрола акцизът е колкото контрабандата, сочи държавната статистика

Видян 3021 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

230 млн. лв. повече, а не 2,1 млрд. лв., както премиерът оставка Борисов посочи пред вицепрезидента на Европейската комисия, нито 3,8 млрд., както се тиражираше от управляващите преди това са повишените приходи на митниците. Властта нарича  процеса „заловена контрабанда”. В числата се е заровил и евродепутатът Бареков: „Ето годишния отчет на Агенция „Митници“, която единствено акумулира приходите от заловената контрабанда. Тя се намира под личния контрол на Борисов, както МВР и финансовото министерство. Според АМ тази година приходите от акциз са надвишили миналогодишните (2015) с 280 милиона лева. Общо приходите от цялата акцизна стока са 4,8 милиарда лева. А общо приходите от миналата година (вкл. ДДС от вносни стоки+ акцизите и митата) са надвишили миналогодишните само с 230 милиона лева. Сега да разтълкуваме тези цифри на фона на небивалиците на Борисов. При борбата с контрабандата, което е акциза при горивата, спирта и тютюна, приходите са ДЕСЕТ пъти по-малко от хвалбите. Не 2 милиарда и 100 милиона, а 280 милиона. Обаче има спад при ДДС-то на вноса, което пак е контрабанда, и крайното салдо е само с 230 милиона отгоре! Къде са над 2 милиарда, къде са малко над 200 милиона!???


Ето как обаче го опровергава официалният сайт на Агенция Митници: Във фокуса на вниманието винаги са цигарите и тютюна, когато става въпрос за контрабанда, по думите на Борисов. До сега не сме чули от него да спомене нещо за горива или спирт. Няма нито един задържан "контрабандист", а що се отнася до горивата - лицето Марешки успешно се подвизава под чадъра на държавата, олицетворена от ГЕРБ. Същият този Марешки, който "бори" с лозунги контрабандата от меките канапета на телевизионните студия.

По думите на Валентин Златев, шеф на петролната и газовата асоциация, приходите от акциз през 2015-та година са били 2,1 млрд. лв., а загубите от контрабанден внос на горива са били също толкова - 2,1 млрд. лв. Златев цитира Министерство на финансите. Говори се, че г-н Златев е може би най-близкият приятел на Борисов, играе карти с него редовно. Дори самият премиер в оставка го обвинява гальовно, че "редовно го лъжел на карти".

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева