Свързани новини

28.12.2016 10:57

6 часа жителите на Хитрино са били в риск, заяви Петър Мутафчиев

Видян 1354 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изводът от трагедията в Хитрино е, че трябва сериозно да помислим за промени в системата за защита на населението. Това коментира в предаването „Тази сутрин” по бТВ бившият транспортен министър Петър Мутафчиев.


„Кога се случи евакуацията – шест часа след инцидента с цистерните. След шест часа се каза, че, виждате ли, имало теч. Тези хора не бяха ли в риск през тези шест часа? Кой трябва да прецени на момента?”, запита Петър Мутафчиев.


Според него има и забавяне в системата за оповестяване, като това е станало видно от разказа пред медиите на първия медицински екип, пристигнал в Хитрино – в „Спешна помощ” знаели за пострадал при пожар човек, а заварили цяло село, което гори.


По отношение на причините за самия инцидент, Мутафчиев се въздържа от задълбочен коментар с мотива, че трябва разследващите от прокуратурата и най-вече от Министерството на транспорта да представят ясни данни какво се е случило с дерайлиралата композиция.


Бившият министър социалист зададе два важни въпроса: Трябва ли влакове с опасни товари да бъдат отбивани и да чакат на гарите или трябва да им се даде предимство и по какъв начин се контролира спазването на ограниченията на скоростите. Към момента именно влизането с висока скорост в гарата се смята за една от основните причини за трагедията. Ексминистърът посочи, че ако наистина композицията е подранила с 20 минути, това означава, че през целия период тя се е движела с по-висока скорост.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион