Свързани новини

27.12.2016 15:24

Милиони бройки бг оръжие за ИД, доказа Москва

Видян 2677 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова изнесе ужасяваща статистика за разкритите ислямистки арсенали с българско оръжие, направено по неплатен руски лиценз, които са разкрити в освободения Халеб/Алепо: „Става дума за сериозно въоръжение и в големи количества. В частност, били са намерени десетки сандъци с 122 мм реактивни снаряди за реактивни системи за залпов огън „Град”, 73-мм снаряди за противотанкови оръдия и 40 - мм снаряди за ръчни противотанкови гранатомети


. В съпровождащата документация са назовани фирмата-производител и фирмата-износител. Освен това, съобщава се, че сирийската армия е открила още осем изоставени от терористите складове, в които са били оставени 2 милиона боеприпаси за тежки картечници и 4 000 реактивни снаряда за „Град” българско производство”, съобщи Захарова на брифинг. По думите ѝ, продукцията се произвежда по изтекли съветски лицензи, навремето предоставени на България.„От края на 90-те години водим преговори със София по сключването на двустранно междуправителствено споразумение в лицензионна форма, което, преди всичко, да регламентира износа на военна продукция в трети страни”, каза Захарова.



Но, отбеляза тя, София не бърза да го сключва. „Разбира се, позицията е удобна – продаваме на държавата Х, неизползваща руско въоръжение и военна техника, а къде посредникът ще продава продукцията после за българските производители не е важно? ” Позволете ми, вие все пак не търгувате с пластмасови вилички, със смъртоносна стока, от която загива и мирното население на Сирия”, подчерта говорителката на руското външно министерство.












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева