Свързани новини

27.12.2016 11:32

Тръмп: ООН е клуб, където "хората да си прекарват добре времето". Това е "толква жалко"!

Видян 1716 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп постави под въпрос ефективността на ООН. Повод е една резолюция против Израел. Тръмп заяви, че световната организация е просто клуб, където хората ”да си прекарват добре времето”, предаде Асошиейтед прес.


"ООН има толкова голям потенциал, но точно сега тя е просто клуб, където хората да се събират, да си говорят и да си прекарват добре времето. Толкова жалко!", заяви новоизбраният президент на САЩ в Туитър.


Той направи коментара, след като преди няколко дни Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, настояваща за спиране на израелската заселническа дейност, въпреки натиска му САЩ да наложат вето.


В петък Тръмп предупреди, че "що се отнася до ООН, нещата ще се променят след 20 януари", имайки предвид датата, на която той встъпва в длъжност като президент на САЩ.


Тръмп също така влезе в спор с американския президент Барак Обама за това кой би спечелил изборите в САЩ тази година, ако борбата беше между тях двамата.


В телевизионно предаване Обама изрази увереност, че е щял да получи гласовете на мнозинството американци, ако е участвал в надпреварата за президентския пост през 2016 г. с визията, която е следвал през последните осем години.


Тръмп обаче оспори твърдението му, като заяви в Туитър, че "няма начин" за подобно нещо. Той намекна, че причината, поради която Обама не би могъл да спечели отново изборите, е водената от президента политика.


Тръмп изтъкна изтеглянето на работни места от САЩ, борбите във връзка със здравната реформа на Обама и конфликта с "Ислямска държава".


Светът беше мрачен, преди да спечеля - нямаше надежда.


Това пише избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп в официалния си профил в Туитър и отбелязва колко добре се е отразил изборът му и на пазарите, и на коледното пазаруване. Хората били похарчили повече от 1 трилион долара.


 Източник: Епицентър



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от