Свързани новини

23.12.2016 16:45

Започва строежът на нова метростанция в София

Видян 1470 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 1 февруари започва строителството на метростанцията на бул. "Владимир Вазов". Ще се промени организацията на движението в района.


Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че от януари започва работа в някои от новите участъци на третия лъч на метрото. Вече са изкопани 85 метра от тунела от "Малък градски театър" към бул. "Владимир Вазов".


От 15 януари ще започне работа по организацията на движението в района на станцията на бул. "Владимир Вазов", информира кметът. Тя каза, че ще се работи в едното платно по метростанцията, в другото платно двупосочно ще се движат всички превозни средства, включително и тролеите.


Затова най-напред ще започне преместването на тролейбусната мрежа, за да може да се осигури движението там, каза кметът.


Фандъкова съобщи, че от февруари се очаква да започне подготовката за изграждането на четирите метростанции от "Овча купел" до "Горна баня". Стартът на същинското строителство на станциите ще бъде в края на март-началото на април.


Кметът подчерта, че спазването на графиците е много важно, заради заложените срокове, според които работата по петте метростанции /една на бул. "Владимир Вазов" и четири от "Овча купел" до "Горна баня"/ трябва да приключи през август 2019 г., докогато трябва да са завършени всички участъци на третата линия на метрото, а именно - 12 км и 12 метростанции.


Столичният кмет припомни, че в "Горна баня" ще има съвместна спирка на метрото и влака, което представлява свързаност на различните транспортни средства - т.нар. интермодалност.


Кметът Фандъкова съобщи, че се планира на последната спирка в "Горна баня" да има и буферен паркинг. Влаковете за третата линия на метрото се произвеждат, очаква се да започнат да пристигат през есента на 2018 г., информира столичният кмет, цитирана от БТА.


Тя припомни, че те ще бъдат марка "Сименс", с възможност за работа на автоматичен режим, въпреки че ще бъдат управлявани от машинисти. Кметът припомни и за прозрачните стени, високи 1,5 м, които ще обезопасяват метростанциите от релсовия път. Те ще се отварят, когато влакът е пристигнал.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а