Свързани новини

22.12.2016 09:40

В Хитрино днес ще могат да влязат първите доброволци

Видян 1154 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започва заседанието на Обществения съвет в село Хитрино, съобщи за новините на "Хоризонт" кметът Нуридин Басри, предаде БНР. Предвижда се да бъдат сформирани екипи, които да проверяват на място конкретните нужди на всяко едно домакинство. Те ще раздават вода, тъй като все още водоподаването не е възстановено. Възстановено е електрозахранването на всички запазени сгради в Хитрино. За да не се допускат кражби, и през изминалата нощ там  имаше засилена охрана. Бедственото положение остава до неделя.


В Хитрино днес ще могат да влязат първите доброволци, за да помагат в преодоляване на щетите от експлозията на влака, станала преди 12 дни. Специална комисия започва описване на пораженията. Освен това, до две седмици, изтеглените от селото цистерни трябва да бъдат изтеглени от площадката до село Каменяк, където са в момента.


Първите доброволни формирования ще влязат да почистват разрушенията от взривовете в Хитрино, съобщи главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Остава и денонощната полицейска охрана на Шуменското село.


Много от гражданите твърдят, че в своите имоти са имали ценности, пари. Да не допуснем в последния момент мародерство. Хората свободно ще се движат, но ще бъдат наблюдавани.


Следващите три дни, комисии ще описват степента на разрушения върху жилищните и стопанските постройки и ще излязат с оценка на щетите.


Състав на Окръжния съд в Шумен ще решава дали да остави в ареста двамата машинисти, за които експертизата установи, че са карали с превишена скорост авариралия в Хитрино влак. Предстои  прокуратурата да им повдигне обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на седем души.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец