20.12.2016 15:43

Борисов откри обходния път на Смолян с цитати от Библията и Корана

Видян 1544 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
  При откриването на обходния път на Смолян премиерът Бойко Борисов цитира текстове от Библията и Корана и призова свещениците да се молят за мир, предаде БНР.



"Районният мюфтия ми е подготвил да ви прочета нещо какво пише в Корана: "Този, който строи земята, да е постеля за вас и прокара там пътища за вас". Омръзна ми всеки ден да пиша съболезнователни телеграми. Вчера написах до президента Путин, с турците говорих, с канцлера Меркел, а това от тука е на един час път до нас и ако нещо можем да си пожелаем днес, само мир през следващата година. И ви съветвам всички да се молите, и попове и мюфтии за това", заяви той.
 


 "Хората векове преди нас са преценили, че там, където има пътища, има бизнес и растеж, каза  Борисов. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Строежът на новия участък започва преди 30 години и е преустановен през 2004 г. поради липсата на средства. Близо 28 млн. лв. са инвестирани в изграждането на пътя и пътните съоръжения, включващи тунел в квартал „Устово“, пет моста над реките Бяла и Черна, три кръгови кръстовища, както и подпорни, укрепителни и облицовъчни стени. Благодарение на борбата с корупцията и контрабандата имаме близо 4 млрд. лв. повече в бюджета за 2 години и отпуснатите от правителството за Смолян са благодарение на добрата работа и политическата воля в борбата с контрабандата.

„Тепърва ще има битка. Ако мислите, че така ще се дадем на празните им приказки и обещания! От времето на Тодор Живков този път се строи. Защо сега се направи пътят?“, попита премиерът. Той подчерта, че изграждането на отсечката Смолян-Асеновград е започнало без да отговаря на строителните норми.

„Вертикални стени и само свлачища, 10 млн. сме дали само да оправим свлачищата. Отидохме да оправим и тунелите на Витиня, защото знаете ли как ги бяха строили – торби от цимент замазани“, отбеляза още той.

Премиерът Борисов подчерта, че в програмата на правителството са заложени още 20 млн. за магистрала Пловдив – Асеновград и изрази убеждение, че следващата есен тя ще бъде пусната в движение.

Министър-председателят отбеляза също, че всичко, обещано на хората в Хитрино, е изпълнено. „Днес в 14 ч. пускаме хората и се връщат със строителни бригади, с почистване – всичко сме подготвили на нашите братя там, да им се направи това, което искат“, заяви Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец