Свързани новини

15.12.2016 17:36

Абе срещна Путин

Видян 1484 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Руският президент Владимир Путин и японският премиер Шиндзо Абе са обсъдили редица двустранни въпроси, включително мирния договор и съвместни икономически дейности по южните части на Курилските острови, предаде КРОСС.


„Двамата се обединиха около необходимостта да се възобновят замразените в предишни години контакти между двете страни, включително чрез армията и във формата "2 плюс 2" (Министерство на отбраната и Министерство на външните работи от всяка страна)", съобщи пред журналисти руският външен министър Сергей Лавров.


Той подчерта, че допълнително поле за съвместни действия създава и фактът, че Япония вече е постоянен член на Съвета за сигурност на ООН. Министърът на външните работи отбеляза, че в рамките на тази структура Москва и Токио си сътрудничат добре, не винаги гласуват по един и същ начин, но има механизъм за консултации ".


Министърът добави, че Русия е благодарна на японските си колеги за подкрепата на редица руски инициативи извън Съвета за сигурност на ООН, включително и по въпроси от международен сигурността на информацията, както и други теми, които се обсъждат на Общото събрание.


Лавров посочи, че японските им колеги са разбрали добре притесненията на Русия за изпълнението на противоракетната й отбрана, включително на цяла Азия.


„Като цяло, продължава руският външен министър, лидерите говорят за общи проблеми на сигурността в региона на Азия и Тихия океан". Според него, Русия и Япония са готови да си сътрудничат в рамките на регионален форум за сигурност, под егидата на АСЕАН, в рамките на срещата на върха на Източна Азия и в други формати, включително на срещата на министрите на отбраната на страните-партньори от АСЕАН - АСЕАН плюс.


Лавров също така заяви, че лидерите са обсъдили ситуацията в Сирия, както и необходимостта от прилагане на споразумението от Минск за уреждане на конфликта в Украйна.


"Естествено, те обмениха мнения за това в какво състояние са сирийските градове, ситуацията в Украйна. Позициите между двете страни са в светлината на практически еднакви по отношение на необходимостта от пълно прилагане на минските споразуменията", каза Лавров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния