Свързани новини

15.12.2016 12:24

Каракачанов: Трудно ще се направи правителство

Видян 943 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Реформаторският блок взе третия мандат за съставяне на правителство. От коалицията ще преговорят основно с ГЕРБ и дори очакват да предложат кандидат за премиер. Реформаторите ще потърсят подкрепа и от Патриотите. Ако ГЕРБ стоят на позицията, на която бяха преди 10 дена, когато ние щяхме да вземем мандата, няма да има правителство, смята Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт в студиото на БНТ "Денят започва".

По негово мнение правителство ще се направи трудно и мандатът няма да бъде реализиран. На предварителен разговор с Реформаторите Патриотите са заявили своите приоритети в програмата им. На първо място е темата за ниските доходи на хората, пенсиите. Гласуваш милиарди за саниране, примерно, милиард след милиард, а казваш, че нямаш 800 милиона да увеличиш пенсиите в България, каза Каракачанов.

Той обясни, че тяхното предложение е минималната пенсия да се увеличи, но за хората, които имат трудов и осигурителен стаж и от там нагоре да постъпателно да се увеличат всички пенсии. Второто е темата с нелегалната имиграция.

От две години Патриотите говорят за това, че не само трябва да се изгради оградата по границата ни с Турция, но тази граница трябва и да се охранява. Не е нормално да си хвърлил толкова пари за изграждане на ограда по българо-турската граница и камерите да не работят, заяви лидерът на ВМРО. Той се обяви за сериозна охрана на границата, повече армия, използване на сила и нова теза по отношение на нелегалната имиграция.

България трябва да е генератор на нови политики в Европейския съюз, смята още Каракачанов. Той попита искаме ли Европа и България да се заселят с милиони или не искаме. Третата тема, която поставят Патриотите, е за битовата престъпност. Според тях хората в малките населени места са оставени на произвола на съдбата. Това са същите тези хора, същите тези пенсионери, за които говорим. Оставил си тези хора и на всичко отгоре си ги лишил от възможността да си легнат спокойно и да живеят спокойно в родните си места в една държава, която нарича себе си европейска, каза Каракачанов.

Инцидентът в Хитрино показа, че имаме да свършим още много работа по железопътната инфраструктура. Германски експерти, които огледаха мястото на произшествието, се учудиха как по тежи жп линии пътуват пътнически влакове.

Той подчерта, че България е на последно място по качеството на жп транспорта. По думите му цяла Европа прави всичко възможно да обнови сектора, докато тук се мисли само коя гара да бъде закрита.


Източник: КРОСС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и