Свързани новини

15.12.2016 11:25

49% ръст на пътниците до София заради Райън

Видян 1770 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През ноември Летище София е обслужило общо 431 642 пристигащи и заминаващи пътници, с което се отбелязва рекорден ръст от 49% спрямо същия месец година по-рано, съобщават от столичния аерогара. От началото на годината до края на ноември през столичното летище са преминали общо над 4,5 млн. пътници. Всичко това се дължи на Райън еър. На терминал 1, където са лоукостите, пътнико потокът е нараснал 2,5 пъти спрямо ноември 2015 г., достигайки 257 хил. обслужени пътници за месеца. През терминал 2 през ноември са преминали 174 хил. пътници, което е с 5% по-малко на годишна база.



Общо 4 338 кацащи и излитащи самолети са били обслужени на летище София през ноември, което е с 30% повече от същия месец на предходната година. От тях 91% са полети с пътнически самолети и 3% – с товарни.



Напомняме, че Райън еър води дело в Европейската комисия, за да бъде спряна концесията на Летище София. Правителството Борисов 2 трябваше да осигури чрез нея 600 млн. лв. за тазгодишния бюджет, но не успя. В последните си дни кабинетът опита да стартира процедурата, независимо от европейското вето върху нея, защото 2 турски и 1 немска компания твърдят, че им е обещано. Райън еър не е само най-големият лоукост, но и №2 от авиокомпаниите в цяла Европа. Догодина се очаква той да превози над 1,5 млн. пътници през Летище София. Това е приход от поне 90 млн. лв. за аерогаратасамо от тази компания само за 1 година. Властта щеше да даде на турците само за 6 пъти повече пари цялото летище за 35 години - 550 млн. лв. според последните изявления на транспортния министър Московски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху