Свързани новини

15.12.2016 09:55

Нападателят от берлинското метро е 26-годишен мъж от Варна

Видян 1450 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мъжът, брутално изритал жена по стълбите на берлинска метростанция, се казва Светослав Стойков, твърдят източници на Нова телевизия. Той е роден е в Добрич, но живее на семейни начала с жена в ромския квартал „Максуда” във Варна.


26-годишният мъж е с богато криминално минало. Предполага се, че за последно е бил у нас преди около месец.


Според източниците на Нова телевизия нападателят от метрото многократно е залавян и съден за кражби, грабежи и хулигански прояви. Родителите на жена му, Елмаз и Ибрям, разказаха, че се грижат за децата на Светослав и дъщеря им, но телевизионният екип не бе допуснат в къщата им.


Ако се окаже, че Светослав е в България, германските власти вероятно ще поискат той да бъде екстрадиран. От МВР казаха, че такова искане все още няма, но вече сътрудничат на германските си колеги по случая.


Темата предизвика интерес сред германските медии, които от дни я следят с голямо внимание. Заглавията са идентични и те са, че мъжът, блъснал жена по стълбите, се укрива в чужбина. В една от статиите се споменава, че четиримата участници в нападението са роднини и че най-вероятно са от България.


В друга статия се говори за бягството на извършителя в чужбина. В нея се набляга и на единствения мъж, който е бил задържан до момента по случая. Той също е българин и е дал важна информация, но не е доказана връзката му с инцидента. Именно затова е бил освободен.


Според друг вестник извършителят и задържаният са братя. Предполага се, че по-малкият брат е предупредил нападателя за опасността, като така му е помогнал да се укрие. От вестник „Билд” пък критикуват полицията за това, че са показали кадрите шест седмици след нападението. Германските органи на реда обаче отвръщат, че показването на кадри се прави само тогава, когато всички останали средства за намирането на нападателя са изчерпани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху