Свързани новини

13.12.2016 13:42

35 млн. лв. по-малко за железните пътища дал Горанов

Видян 2718 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Къде се крие министърът на транспорта? Този въпрос вълнува България, след като ресорният Ивайло Московски никакъв го няма, за разлика от премиера и вицетата Бъчварова и Дончев по казуса Хитрино. Защо? Ами, защото е виновен. 35 млн. по-малко са били отделени от държавния бюджет за поддържане на железните ни пътища тази година – финансовият министър Горанов е резнал парите, но транспортният Московски не е защитил безопасността на хората и влаковете. Това стана ясно от изявление на Марио Нинов, жп експерт на КТ Подкрепа в предаването Денят он ер на телевизия България он ер. Тоталното безхаберие на държавата личи и по факта, че през 2016 г. нямаме нито един дипломиран нов жп инженер. До какво води липсата на финансиране и кадри? Ами до трагедията в Хитрино и още много подобни.


„Всеки ден много влакове из цяла България с опасни товари, като този, чийто взрив отне живота на 7 и рани 29 души в съботната утрин, се разминават с пълни пътнически композиции. Само щастливата случайност е предовратила това да стане и в Хитрино, където въпреки всички правила от години се засичат на малката гара товарният на Булмар, друг товарен и пътнически от Русе – тройна среща. Просто гръмналият влак в събота сутрин подранил и това е предовратило стотици жертви”, разкри главният ревизор по сигурността на БДЖ допреди година Кирил Ангелов пред водещия Кузман Илиев.


Ревизорът разказа още, че скоростта, дори да е била превишена над 40-те позволени километра в час, не е проблем или причина, тъй като и с над 60 км/ч не би имало проблем да премине, а според отлично познаващия трасето експерт няма как тя да е била прекалено висока, тъй като е на отклонение.


Според главния ревизор по сигурността на БДЖ допреди година, веднага след случая в Хитрино се е знаела скоростта на влака и е странно, че четири дни разследването се мотае да стигне до тази тема и да съобщи за какво става въпрос. Той посочи още, че е много странно по каква причина се използват румънски автокранове, вместо притежаваните от България жп кранове, които вършат много по-добра работа, тъй като са специализирани.


И още, Булмар била сред най-стриктните фирми в сектора, даже има собствен орган за сигурността.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог