12.12.2016 10:42

Идея: Такса за софиянци, топлещи се на твърдо гориво

Видян 1578 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Столичната община да въведе такса за софиянци, които се отопляват на твърдо гориво и така замърсяват въздуха, предлагат представители на бизнеса у нас.
Първо за тези хора да има гратисен период и да им се даде възможност да преминат на друг вид отопление, но ако откажат, нека да плащат по-високи местни данъци, предложи председателят на КРИБ Кирил Домусчиев по време на среща с кмета на София Йорданка Фандъкова при представянето на проекта за бюджет 2017 г. пред Бизнес съвета.



Виждам последователност в политиката на Столичната община и желание да се работи активно София да бъде екологична и модерна столица, каза Домусчиев и допълни, че битката с фините прахови частици трябва да продължи. Той похвали инициативата на общината, догодина по-често да се мият улиците и булевардите.
Домусчиев е категоричен, обаче, че трябва да се обърне внимание на отоплението на твърдо гориво и посочи като пример блокове в центъра на София, които са с такива инсталации и замърсяват въздуха.



Председателят на Камарата на строителите Светослав Глосов пък предложи друг вариант - да се стимулират хората, които се отопляват на парно, газ или екологични горива като плащат по-малки данъци. Фандъкова заяви, че общината се опитва да дава пример на софиянци като вече по-голямата част от общинските сгради са с подменени инсталации. По думите на кмета, бюджетът на София за 2017 г. е около 1,2 млрд. лв., като се очакват 250 млн. лв. от тях да бъдат европейски средства, а 65 млн. лв. пък са предвидени за ремонт на уличната мрежа, като акцент ще бъде обновяването на кварталните улици.
Двойно повече средства са предвидени за облагородяване и поддръжка на междублокови пространства, каза още Фандъкова и допълни, че се увеличава средната кратност на миенето както на големите улици и булеварди, така и на квартални улици.
Залагаме на последователност и стабилност и за поредна година не планираме увеличаване на местните данъци и такси за софиянци, допълни още тя.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни