08.12.2016 17:06

Фандъкова прие оставката на зам.-кмета по екология

Видян 1999 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


Кметът на София Йорданка Фандъкова прие оставката на зам-кмета си по екология Мария Бояджийска. БСП реагира остро на мотива й за напускането. По нейни думи, причините са лични.


Фандъкова определи работата на Бояджийска като „изключително успешна”. По думите й, тя има заслуги за разбиването на монопола с почистването, решаването на кризата с боклука, защитата на най-големия проект, финансиран по ОП Околна среда - завода за отпадъци и реконструкцията на паркове и градини. Благодарение на нея София е по-чиста и по-цветна, каза още Фандъкова.


Според Левицата, обаче, поводът далеч не е личен, а има няколко конкретни причини за това, а именно смъртен случай в завода за боклук, уволнение на директора и съмнения за проблеми в технологичния цикъл.


Несериозно звучат личните мотиви за оставката на Бояджийска, коментира лидерът на БСП-София. Той е категоричен, че напускането й не решава проблемите в завода.


19’ припомня, че преди броени дни Калоян Паргов и зам.-председателят на СОС от БСП Милка Христова внесоха запитване за начина, по който се експлоатира завода. Най-важният въпрос според тях е свързан с това дали заводът за механично биологично третиране работи според техническите изисквания на одобрената проектна документация и дали са на лице проблеми с експлоатацията и постигането на зададените по проекта параметри на рециклирани и депонирани отпадъци.


От БСП искат да знаят дали количеството депонирани отпадъци надвишава заложените в проекта. Защото целта на този завод не е да бъдат депонирани, а да бъдат рециклирани отпадъците, категоричен е Паргов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева