Свързани новини

08.12.2016 11:27

Кери и Лавров не се разбраха за Алепо

Видян 1216 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия и Съединените щати са близко до споразумение за сирийския град Алепо, заяви руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков пред агенция Интерфакс.


Държавният секретар на САЩ Джон Кери и руският външен министър Сергей Лавров отново не успяха да стигнат до договорка за поне временно спиране на боевете в сирийския град Алепо. Двамата са обсъдили ситуацията в града по време на среща в Хамбург и ще разговарят отново тази сутрин.


Руският външен министър е заявил, че подкрепя инициативата на САЩ от 2 декември за съгласуване на срокове и маршрути за извеждане на бунтовниците от източната част на Алепо. Междувременно обаче на 5 декември американците са оттеглили това си предложение.


Сергей Лавров е разговарял и с германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер, който е наблегнал върху необходимостта от незабавното установяване на примирие в сирийския град Алепо. Щайнмайер настоял и за откриване на хуманитарен достъп и възобновяване на политическия диалог.


Междувременно, сирийският президент Башар ал Асад каза, че настъплението на сирийската армия в Алепо от последните дни напълно ще промени хода на сраженията в цяла Сирия. Алепо е последната надежда на бунтовниците и тези, които ги подкрепят, след провала им в битките за Дамаск и Хомс, каза той в интервю за сирийския вестник "Уатан". Асад посочи, че освобождаването на Алепо ще означава провал на заговора на регионалните сили и на Запада срещу Сирия.


Той заяви, че сирийското правителство не смята цялата сирийска опозиция за чужди агенти и е готов да преговаря с тези, които не са свързани с терористите и с чуждите специални служби, предаде БНР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни