01/02

Свързани новини

07.12.2016 18:20

МЗХ с имотни далавери зад гърба на общината

Видян 2129 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на земеделието и храните прави имотни далавери на гърба на Столичната община. Става въпрос за няколко парцела с обща площ 11 дка в най-желаните от строителите части на ж.к. Младост в столицата, които са били „реституирани” по твърде странен начин - с фалшиви документи и без двама нотариуси или Агенцията по кадастъра да спрат процедурата, която в много от етапите изглежда съмнителна. Така имотите, които са общинска собственост, са се превърнали в частни зад гърба на общината.
„Възстановяването на собствеността” започва с три документа – решения на поземлена комисия от 1994 и 1997 г., които се оказват… фалшиви. Решението на поземлената комисия в Панчарево от 1994 г., не се базира на абсолютно никакви документи. Нито посоченият – вече покоен, реститут, нито наследниците му са имали земи за възстановяване – нито в Младост, нито където и да било. За едноличен наследник на реститутите е посочен 48-годишния клошар Николай Ганчев, който е бил и наркозависим. През октомври 2015 г. той продал на Орлин Колев наследството си за милиони за скромната сума от 1000 лв. Това е станало през октомври миналата година. 61-годишният Колев задвижва цялата процедура по реституцията в Младост. На официалния му адрес на ул. Димитър Петков № 91 в София обаче вместо дом, има стар павилион за скара и бира.



Въпреки това нотариусите  Румен Димитров  и Стилян Тютюнджиев провъзгласяват Колев за собственик на петте имота в Младост на базата на фалшивите решения на поземлена. Същият ден 10 минути Румен Димитров продава градинката в Младост на фирма Фикс Партнърс, която е собственост на Христо Методиев и Славин Алексиев, свързани с придобиването на десетки имоти след съмнителна реституция.
Всички тези машинации стават освен зад гърба на общината, така и с помощта на Агенцията по кадастъра – институцията, призована да гарантира собствеността ни. Нейна е вината, че е отписала Столичната община като притежател на собствения ѝ имот и е регистрирала там частни собственици.



Кметът на Младост Десислава Иванчева заяви, че Районната администрация вече подготвя документи за връщането на имотите. По думите й, по съдебен път район Младост ще може да защити собствеността си.  
Междувременно, стана ясно, че Софийската районна прокуратура се е самосезирала от материали в медиите, касаещи незаконното отчуждаване на общинската собственост в квартал Младост.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв