Свързани новини

07.12.2016 10:52

Трайков: Кабинет на РБ би бил заложник

Видян 1140 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Усилие на Реформаторския блок да състави кабинет е обречено, най-вече защото това правителство би било заложник, който може да бъде разстрелян във всеки момент.


Това заяви кандидат-президентът на РБ Трайчо Трайков пред bTV след вчерашните опити на колегите му от Блока да се разберат с ГЕРБ за подкрепа на кабинет с техен мандат. Засега от партията на Бойко Борисов не декларираха категорично такава и заявиха, че ще го обсъждат едва, след като президентът връчи мандата на РБ.


Според Трайков обаче няма какво полезно да свърши такова правителство.


"Кабинет, който не се основава на реална подкрепа на избирателите, вкарали определен брой народни избиратели в парламента, които да го излъчат, би бил много по-слаб", коментира още той.


По думите му е неминуемо да има проект вдясно, който да обедини наново партиите, защото отделно нито една малка формация не може да бъде припозната от голям брой хора.


До предсрочните парламентарни избори обаче няма време за създаването на нови партии, каза той, като уточни, че това „не означава, че повтаряме РБ“.


"Като политическа биография Блокът свърши дори повече, отколкото се очакваше от него във всеки момент от съществуването му. Той беше на дръвника много пъти, а успяваше да избяга“, изтъкна Трайков.


Запитан дали му е предлагано да бъде служебен премиер или да участва в някакъв кабинет, той отговори, че през политическата му кариера са му предлагали много неща – и сериозни, и смешни и абсурдни.


Според него новоизбраният президент Румен Радев би трябвало да вземе по-активно участие в политическия живот, макар де юре да не му се налага.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния