Свързани новини

06.12.2016 16:42

Поне 8 убити и 22 ранени при атака над руска болница в Алепо

Видян 1934 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поне 8 са убитите и поне 22 са ранените при атака със снаряди от позиции на джихадистите в Западен Алепо по руска мобилна клиника в контролираната от правителството част на града. Сред жертвите са лекари и сестри от Москва, показа от мястото на събитието кремълският Първи канал. Обстреляни бяха и първите журналисти, пристигнали да отразят трагедията, което зрителите видяха с очите си.


В свое изявление говорителят на руското Министерство на отбраната Игор Коношенко каза, че вината за случилото се не е само на терористите, но и на онези държави, които ги финансират и ги снабдяват с оръжие.


На този фон доста нелепо прозвучаха думите на канцлера на Германия Меркел, която нарече „позор” действията, насочени срещу ислямистите на Русия, Сирия, а според нея и на Иран в Алепо.


В Съвета за сигурност не можа да мине подготвена от все още действащата администрация на загубилите изборите демократи, представени от г-жа Пауър, за осъждане на проасадската коалиция. Американците поискаха спиране на огъня в Алепо от всички страни. Повече от месец подобно примирие беше спазвано само от руснаците и сирийците, а джихадистите не спряха с ударите по училища, детски градини, жилищни блокове, болници и пазари.


Междувременно, вече официално е признато, че силите на Асад контролират не само Централен, Западен, Южен и Северен, но и над 52% от окупирания от терористите Източен Алепо. Боевете се водят буквално за всяка сграда, за всяка уличка.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са