Свързани новини

02.02.2009 12:43

Борисов се срещна с евродепутата Гюнтер Крихбаум

Видян 1985 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на ГЕРБ и кмет на София Бойко Борисов и евродепутатът Румяна Желева се срещнаха с Гюнтер Крихбаум, председател на Комисията по въпросите на Европейския съюз в Бундестага, съобщиха от пресцентъра на Столична община.


По време на срещата Борисов и Крихбаум обсъдиха политическата обстановка в страната, спрените пари за България и очаквания доклад на ЕК за напредъка на страната ни. „Не бих казал, че има много зелена светлина. По отношение на корупцията Крихбаум посочи, че това, което в момента се случва в България, не може да бъде възприето от европейските ни партньори. „България непрекъснато изпада все по-назад по отношение на антикорупционния индекс на „Трансперанси интернешънъл” . Всяко едно правителство е отговорно за реализирането на напредък”, изтъкна Крихбаум. Крихбаум изрази задоволство от факта, че е успял да се срещне със столичния кмет и лидер на ГЕРБ. „Ние разговаряхме за това в кои области, какви дефицити има в България след присъединяването й в Европейския съюз. Моята критика е, че правителството, което управлява страната в момента, не използва пълноценно потенциала на хората. Със сигурност България може повече”, заяви Крихбаум. Председателят на Комисията по въпросите на Европейския съюз посочи като аргумент безвъзвратно спрените от ЕК средства. „През последната година се стигна до това, Европейската комисия да спре окончателно и безвъзмездно пари, които бяха предназначени по линия на солидарността за българските граждани. Става въпрос за много голяма сума за средства в обем на 220 млн. евро., които са безвъзвратно загубени за страната ви”, заяви Крихбаум. От своя страна Бойко Борисов благодари в лицето на Гьнтер Крихбаум на ЕК, затова, че е била достатъчно щедра към Столична община и одобри най-големите проекти за разширението на метрото, за водния цикъл и завода за битови отпадъци. „Искам да благодаря в негово лице на Германия на двете най-големи партии ХСС и ХДС, чиито представител в парламента е той. Благодарих за огромната подкрепа, която ни оказва фондация „Ханс Зайдел” и всички германски експерти, които те предоставят в изготвянето на нашата програма на ГЕРБ, заяви Бойко Борисов. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.