Свързани новини

06.12.2016 14:41

Западните квартали на бунт заради Околовръстния път

Видян 1112 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Западните квартали на София заплашват с протести и блокиране на кръстовища, ако не бъдат предприети спешни мерки за изграждането на отсечката между Бояна и магистрала Люлин с магистрални габарити.



Причината е, че заради стеснения 12-километров участък, който е с по една лента за движение в двете посоки, се образуват километрични задръствания от автомобили. Така например, жителите на Горна баня прекарват около час в задръстване в час пик, за да стигнат до основния бул. Цар Борис ІІІ, съобщиха от Инициативния комитет Горна баня, които са заснели с дрон задръстванията в участъка.
Оценката за изграждането на 12-километровата отсечка  е около 200 млн. лв. Проблемът са отчужденията на имотите, липсата на качествен проект и на осигурено финансиране.



Същият проблем имат и жителите на Младост, където има стеснен участък от Околовръстния път след Бизнес парк София до разклона за магистрала Тракия. Това са двата тесни участъка от Околовръстния път на столицата, които останаха с по една лента за движение във всяка посока. Всички останали са с магистрални габарити. Така потокът от автомобили от три, а на места и пет, ленти в посока, заедно с локалното платно, се влива в улей, получава се тапа и автомобилите се движат с около 10 км/час в пиковете часове.



Междувременно, протестиращи от Владая, Бояна, Горна баня, Княжево, Люлин, Суходол, Овча купел и Филиповци се събраха вчера сутринта на кръстовището между булевард Никола Петков и улица Любляна.



„Задръстванията започват от 6:30 часа сутринта. Ако институциите не вземат нещата присърце и не направят нещо по проблема, смятаме да предприемем мерки", заканиха се недоволните. По думите им Северната скоростна тангента, които софиянци  получиха като „коледен подарък” от премиера Бойко Борисов в края на миналата година, вместо да помогне, е удвоила трафика.



Следващата година ще бъде готов идеен проект за разширяване на бул. Никола Петков, обеща Васил Начевски - директор на Дирекция Транспорт в Столичната община, който бе на мястото на протеста.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева