Свързани новини

06.12.2016 13:53

Франция има нов премиер след оставката на Манюел Валс

Видян 1267 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Манюел Валс предаде на Бернар Казньов премиерския пост на Франция, предаде БНР. До края на деня новият министър-председател трябва да определи състава на кабинета, който ще управлява страната през последните пет месеца от президентството на Франсоа Оланд. Известен като доверено лице на държавния глава, Казньов е сред по-популярните фигури в правителството, свързван с действията си като вътрешен министър при поредицата от терористични атентати.


Манюел Валс обяви оставката си едновременно със заявката за кандидат-президент от левицата. В словото си той призова разделения лагер на социалистите да се обедини около неговата кандидатура.


Да, дойде времето да поема по-сериозен ангажимент. Държавността ме наведе на решението, че вече не мога да съм премиер и в същото време кандидат. Затова със съгласието на президента на републиката ще се оттегля от поста си, защото искам да предложа на френския народ път към пълната свобода.


От днес Валс започва интензивна кампания преди първичните избори, които през януари трябва да излъчат кандидата на социалистите, но решението му далеч не среща единодушно одобрение в партийните редици. Освен в тях той трябва да се бори и с обявилите се самостоятелно леви кандидати - бившия министър на икономиката Еманюел Макрон и радикално левия Жан-Люк Меланшон, които засега го изместват в сондажите.


Според социологическите допитвания Валс е фаворит сред осемте кандидати на първичните избори, но няма шансове на самите президентски избори срещу консерватора Франсоа Фийон и националистката Марин льо Пен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог