Свързани новини

02.12.2016 09:52

Скандалните джипове на горските дадени безвъзмездно на НСО

Видян 2987 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандално скъпите джипове, с които преди година се сдобиха горските стопанства в Благоевград, Смолян и Сливен, в момента возят премиера в оставка Бойко Борисов и други политици. Джиповете не са останали в държавните горски предприятия и три месеца - предоставени са напълно безплатно на Националната служба за охрана (НСО), разкри bTV, цитирана от OFFNews.bg. В края на миналата година горските стопанства в Благоевград, Смолян и Сливен пуснаха обществени поръчки за луксозни джипове, с които да се извършва т.нар. "скъп ловен туризъм". Зам.-земеделският министър Георги Костов твърдеше, че луксозните автомобили, закупени от съученик на министърката за по 200 000 лева, са нужни, за да се возят в тях шейхове и милионери, дошли на ловен туризъм.


През ноември Министерството на земеделието и храните (МЗХ) е взело решение да подари луксозните джипове на горските стопанства на Националната служба за охрана (НСО). Това е станало след писмо от шефа на службата Ангел Антонов, който аргументирал искането с предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС, което отскоро беше поето лично от премиера Бойко Борисов.


Това стана ясно от думите на зам.-министъра на земеделието и храните Георги Костов пред bTV. Разследване показва, че вместо за нуждите на горските стопанства, автомобилите се използват от държавните гардове, а един от тях шофира премиера в оставка.


Скандалът с луксозните джипове на горските стопанства се разрази миналата година, след като стана ясно, че съученик на земеделската министърка е спечелил поръчките  за доставка на Тойота Секвоя. Тогава от земеделското министерство оправдаха разходите за скъп ловен туризъм, към който интерес проявявали арабски шейхове.


Само дни, след като са купени, автомобилите са дадени за безвъзмездно ползване на НСО. Някои от тях дори не са стигнали до гаражите на ловните стопанства - поръчката за доставката е приключила на 9 декември, а на 29 декември автомобилът, на който се вози премиерът, вече е в гаража на НСО.


 По-късно премиерът в оставка Бойко Борисов поиска в разговор с началника на службата ген. Ангел Антонов джиповете, предоставени от държавните горски предприятия на Националната служба за охрана (НСО) да бъдат върнати.


Това съобщиха от пресофиса на кабинета след разкритията на bTV. За охраната и транспорта на премиера отговаря НСО и по преценка на службата министър-председателят и екипът му са ползвали превозните средства при командировки извън столицата, посочват от пресслужбата на МС.


Автомобилите са използвани също и за нуждите на чужди държавни и правителствени ръководители при посещенията им в страната, както и за обиколките по границата и бежанските центрове, добавят още оттам.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Израел нанесе удар по Иран

Израел нанесе удар по Иран

В ранните часове на петък Израел е ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец