Свързани новини

01.12.2016 14:56

144 км велоалеи ще бъдат изградени в София за 2 г.

Видян 1508 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В София ще бъдат изградени още около 144 км велоалеи, които ще бъдат свързани помежду си и ще достигат и до крайните квартали, предвижда програмата за изпълнение на велотрасета в периода 2016 – 2019 г., предаде Монитор. Целта на Столичната община е да се решат проблемите със замърсяването на въздуха от автомобилния трафик и да се намалят задръстванията.


Едва 1% от пътуванията в града са с колело, а изградените велотрасетата са 58,91 км и са разпръснати в различните райони на столицата. Програмата за разширяване на веломрежата цели удобно и безопасно да се свържат отделните квартали с централната градска част и с другите видове транспорт.


Според плана на Столичната община ще бъдат изградени три вида трасета за велосипедисти. Основните ще бъдат транзитни и ще осигуряват бърза и директна връзка за отдалечените райони и центъра.


В кварталите ще бъдат изградени трасета, които ще осигуряват връзката до транзитните маршрути и спирките на градския транспорт и метрото.


Третият вид маршрути, които трябва ще бъдат изградени през следващите 3 години, ще бъдат за отдих и ще бъдат разположени в парковете Панчарево и Банкя.


С насърчаването на колоезденето, Столичната община се опитва да реши проблема със замърсяването на въздуха от автомобилния трафик и да намали задръстванията.


Проектът предвижда да бъдат свързани велотрасетата около Руски паметник с пл. Възраждане, оттам по бул. Н. Петков до ул. Райска градина и към бул. Цар Борис ІІІ до подстъпите на Витоша през парк Княжевска борова гора.


До 2018 г. велоалеи ще има и в Люлин и Обеля.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Израел нанесе удар по Иран

Израел нанесе удар по Иран

В ранните часове на петък Израел е ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог