Свързани новини

01.12.2016 14:18

Путин призова САЩ за обединени усилия в борбата срещу тероризма

Видян 1318 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Тревога предизвиква фактът, че в цял свят, дори в уредените страни и стабилни региони, възникват големи вътрешни конфликти - на религиозна, националистическа или социална основа. Тези конфликти се изострят на фона на проблемите от миграционната криза, с която се сблъскаха европейските и други страни." Това заяви в 13-то си годишно послание към Федералното събрание на Руската федерация президентът Владимир Путин. В тазгодишното си обръщение той постави акцент върху социалните и обществените предизвикателства, като заяви, че икономическите проблеми се преодоляват, макар и трудностите да остават.

 

Руските военни в Сирия изпълняват задачи по борбата с международния тероризъм, който е опасност за целия свят, заяви Владимир Путин.

"Армията и флотът на Русия убедително доказаха, че са способни да работят далеч от мястото си на постоянан дислокация", отбеляза президентът.

"Разчитаме на обединение на усилията със САЩ за реална, а не измислена заплаха - международния тероризъм", подчерта президентът.


В същото време той каза, че има съвсем лека динамика в посока на спирането на спада на руската икономика, сравнявайки го с миналата година, когато спадът беше 3.9%. Инфлацията в Русия също остава фактор, който през следващата година може да достигне около 6%. Путин подчерта по отношение на санкциите, че те са помогнали на руските земеделски производители, но даде ясно да се разбере, че те няма да продължат вечно, защото този сектор както, и гражданите се нуждаят от конкуренция с чуждестранни стоки.

Държавният глава призова представителите на силовите структури да не правят от борбата с корупцията шоу. Той отбеляза, че често представители на следствените органи вдигат информационен шум около обществено значими наказателни дела.

"Борбата с корупцията не е шоу, тя трябва изисква професионализъм, сериозност и отговорност. Само тогава тя ще даде резултати, ще получи широка подкрепа от страна на обществото", отбеляза Путин.

Руският президент подчерта, че абсолютното мнозинство от държавните служители са честни и порядъчни хора, които работят за благото на страната.

"Но нито длъжността, нито връзките по високите етажи, нито миналите заслуги не могат да бъдат прикритие за нечисти дела на представителите на властта. Но искам да обърна внимание - до решението на съда никой няма право да произнася присъда за вината или невинността на даден човек", отсече президентът.

 

По повод 100-годишнината от революцията от 1917 г. Путин заяви, че революциите са недопустими и говори за национално помирение.


Източник: Епицентър



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови