01/02

Свързани новини

01.12.2016 12:25

Л. Павлова с лъжа за 2 млн.лв.

Видян 4073 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като първо „спря”, после „пусна” милиарда за т.нар. „саниране” (а то си е просто топлоизолиране) за броени дни, Лиляна Павлова се замеси и в нов скандал. Тя обвини в клюкарство авторитетен сайт, който написа, че след случая Симитли, когато собственик на пътната фирма Агромах се изказа неласкаво за премиера, компанията му е лишена от поръчка за 1 562 265 лева без ДДС или общо 1 878 318 млн. лв. Ето и цялата мелодрама:



„Пред БТВ министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова определи като слухове на принципа "една жена ми каза" фактите в статията на OFFNews от 28 ноември 2016 г. със заглавие "Романтиката в Симитли е излязла на Агромах милион и половина лева".
В нея се разказва как Пътища Пловдив (собственост на Агромах), печели конкурса за пътен възел Плодовитово, благодарение на обещанието си, че ще изгради детелината за невероятните 6 дни. Но след като шефът на Агромах Методи Бачев казва, каквото казва за Бойко Борисов и кмета на Симитли, АПИ се сеща, че няма как детелина да се направи за 6 дни, отстранява Пътища Пловдив и прави ново класиране.
Всичко това е видно от документи, качени в интернет-страницата на Агенция Пътна инфрaструктура. Ако министър Павлова нарича подопечната си агенция: "Една жена каза", ние няма как да й противоречим.



Но тъй като останахме с впечатление, че се съмнява в достоверността на статията в OFFNews, се чувстваме длъжни да публикуваме документите, доказващи всяко едно от твърденията в нея.



А ето и документите, с които можем да установим обективната истина:



Протокол 2 от 23.11.2015 г., в който АПИ приема обосновката на Пътища Пловдив защо може "детелината" на Плодовитово да се построи за 6 дни и раздава точките, които се формират от критерия за оценка "срок за изпълнение".



Със 6-те си дни за строеж Пътища Пловдив получава максималните 50 точки, конкурентите получават между 6 и 15 точки.
Протокол 3 от 24.02.2016 г., с който се определя крайното класиране.



Заради най-високата си цена (почти двойна) Пътища Пловдив е получил най-малко точки в критерия "цена" - 28 срещу 50 за ПСТ. Но заради знаменитите 6 дни строеж, които са 7 и половина пъти по-малко, отколкото предложените от конкуренцията 45 дни, отвява всички в общото класиране.



Протокол 4 от 19.09.2016 г., с който комисия предлага на възложителя АПИ да сключи договор с Пътища Пловдив.
Протокол 5 от 4.10.2016 г. Той е най-интересен. В него се обяснява, че на двама от членовете на старата комисия (включително и председателя) служебните правоотношения са прекратени. Това е станало на 19.09., когато е възложена поръчката на Пътища Пловдив.
В протокола пише, че на 29.09. (седем месеца след първоначалното класиране, но съвсем скоро след приказките на Методи Бачев за Бойко Борисов и кмета на Симитли) възложителят АПИ е открил нередности и е дал задължителни указания на новата комисия как да ги отстрани.
Следвайки тях, комисията решава, че 6 дни за строеж на детелина е нереалистичен срок, отстранява Пътища Пловдив и дава поръчката на следващия в класирането ПСТ Груп.
Това са документите. Публикувани са, не от агенция "Една жена каза", а от подопечаната на Лиляна Павлова Агенция Пътна инфраструктура.
Когато пишем статиите си в OFFNews, ние работим с документи, а не с опорни точки. Това принуждава много министри да се чувстват некомфортно и да изпадат в неловко положение".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Сравнително труден и напрегнат ден

Сравнително труден и напрегнат ден, най-вече в