Свързани новини

01.12.2016 10:38

Нинова: Няма да дадем служебни министри на Радев

Видян 1137 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма да дадем служебни министри на Румен Радев за кабинет, нито ще му влияем при реденето на служебното правителство. Това декларира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Би Ти Ви тази сутрин, цитирана от 24chasa.bg


 


Край с решения на задкулисието в БСП. Ще дадем пример за това в българската политика, зарече се Нинова. Но отчете като сериозен приноса и на БСП в неговата победа, както и своя личен принос и усет, че хората са искали промяна, нови лица. Както е известно, Нинова обяви, че поема лична отговорност, номинирайки генерала. Нямайте съмнения, че нито БСП, нито Румен Радев ще променят евроатлантическата ориентация на България, заяви още лидерката.


 


За 130-и път ще кажа:"Не, Не е обсъждана кандидатурата на Румен Радев в Москва", реагира тя на подобен въпрос. Нито там с Путин при посещението ми за конгреса на партията му, нито с посланика на САЩ в моя кабинет в София, както също се писа, продължи Нинова.Нарече лъжа и внушения на задкулисието разпространяването на интервю на руския ген. Решетников, който се води близък до Кремъл и който разказвав него как се е сещал с Нинова през август, тя му казала, че ще издигат Радев и как според него сега в България предстои смяна на пронатовския и прозападен елит. Ген. Решетников е бил в България втората половина на август, не пускате тази част от записа, в която той казва, че ген. Радев още не е известен на обществото.


 


Как така на 25 август съм съгласувала кандидатурата, след като 23 дни преди това - на 2 август, той е вече официално издигнат от НС на БСП и обществото знае за тази кандидатура, каза соцлидерката. Не можа да си спомни къде и как точно се е състояла срещата им, било в някаква компания, лично не познавала добре кремълския генерал, представящ се за разузнавач. Не ме карайте да коментирам всякакви подобни инсинуации, възкликна накрая Нинова и обобщи: "Няма да бъдем зависими, от която и да е външна сила, имаме си национален интерес и ни трябват мъже и жени държавници, които да го отстояват твърдо."


 


Ако управляваме, няма да има сблъсък на велики сили в България, увери тя. Съдебната реформа е това, по което имаме различия, отвърна тя на въпрос къде БСП и новоизбраният президент се разминават. Г-н Радев изрази позиция, която не е нашата, имаме различна представа как трябва да станат нещата, коментира тя неочакваните му адмирации към румънския модел, койито той изрази по време на дебата си с Цецка Цачева. Важното е да си говорим, не е страшно, че ние имаме едно мнение, той - друго, ГЕРБ трето, посочи Нинова.


 


Тя потъврди, че БСП е за смесена - мажоритарна плюс пропорционална система, но че каквито и промени да се правят, не бива да стават за месец - два. Цитира изискването на Венеционската комисия изобрно законодателство да не се променя в годината на провеждане на избори. Това е основният аргумент на представители и на ГЕРБ, и на останалите основни парламентарни партии срещу бързи промени в Изборния кодекс.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог