Свързани новини

30.11.2016 17:37

Убиецът Полфрийман осъди България

Видян 1667 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Австралиецът Джок Полфрийман, който излежава 20-годишна присъда за убийството на студента Андрей Монов, осъди България в Страсбург.


Европейският съд по правата на човека присъди обезщетение в размер на 3500 евро за нарушаването на свободата на изразяването на австралиеца, а днес Министерския съвет прие за изпълнение плащането.


30-годишният Джок Полфрийман се е оплакал пред магистратите в Страсбург от наложено му през 2012 година дисциплинарно наказание - лишаване от правото да получава хранителни пратки в затвора в продължение на три месеца.


Той бил наказан, след като обвинил надзиратели, че са откраднали вещи на посетили го журналисти и са се държали грубо. Жалбата му обаче била отхвърлена и австралиецът бил наказан.


Европейският съд по правата на човека определя, че правото на свобода на изразяване на Полфрийман е нарушено, затова България трябва в тримесечен срок да му изплати обезщетението.


Жестокото убийство на 20-годишния Андрей Монов, син на психолога и бивш депутат от БСП Христо Монов, бе извършено на 28 декември 2007 г. в центъра на София. Студентът бе намушкан с нож в гърба от Джок Полфрийман.


Три инстанции потвърдиха 20-годишната присъда на чужденеца, като Върховният касационен съд се произнесе окончателно в края на юли 2011 г.


Полфрийман бе признат за виновен и за опит за убийство на приятеля на Монов - Антоан Захариев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион