Свързани новини

29.11.2016 15:33

Нов скандал във военното министерство

Видян 1675 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Военноокръжна прокуратура – София образува разследване за безстопанственост на ведомствени жилища, извършена от длъжностни лица в Министерство на отбраната.


На 25 ноември е образувано досъдебно производство срещу служители на Изпълнителна агенция Социални дейности на Министерство на отбраната за умишлена безстопанственост, от която е последвало разпиляване на ведомствено имущество в особено големи размери - около 2 132 000 лв.


Престъплението е извършено в периода 2009 г. - месец юли 2013 г., съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.


Разследването е образувано по материали от извършена проверка от ДАНС, при която е установено следното:


След проведена обществена поръчка за изработка, доставка и монтаж на обзавеждане за служебни жилища от ведомствения фонд, на 12.09.2009 г. е било сключено рамково споразумение между търговско дружество и ИА Социални дейности. В резултат са сключени договори за доставка и монтаж на обзавеждане на общо 179 ведомствени жилища на обща стойност 3 697 693 лв.


Договорите са били изпълнени и собствеността на изработените вещи е преминала върху Изпълнителната агенция. Част от изработеното обзавеждане (за 85 жилища) е монтирано, но за останалите изработени вещи не са предприети действия по приемането им. Те са оставени на съхранение в складове на изпълнителя по договорите. Стойността на материалните активи на агенцията, оставени на съхранение, е в размер на 2 886 414,13 лв. Също така, на изпълнителя не е била предоставена възможност да монтира изработеното обзавеждане.


Установено е, че длъжностни лица от МО умишлено не са положили необходимите грижи за стопанисването и запазването на обзавеждането в продължение на повече от три години и половина. Освен, че е налице реално неприемане на вещите, а оставянето им на съхранение в склад на изпълнителя, бездействието на длъжностните лица е довело до повреждане и унищожаване на голяма част от обзавеждането, което е на обща стойност над 2 млн. лв., с които е ощетено МО.


Не се съобщава обаче кои са виновните длъжностни лица.


Междувременно срещу изпълнителя по договора е открито производство по несъстоятелност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева