Свързани новини

28.11.2016 13:38

ГЕРБ национализира плажните обекти, не и хотела на Мая Илиева

Видян 2902 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В държава, където в Конституцията е записано, че частната собственост е неприкосновена, с решение на правителството на Бойко Борисов по предложение на министъра на туризма Николина Ангелкова от заседанието между двата тура на президентските избори – 10 ноември, се извършва национализация. На нея подлежат всички обекти, намиращи се на плажовете. Нещо повече – всеки вид оборудване, който бъде поставен на ивиците през новия сезон също АВТОМАТИЧНО става държавна собственост, алармират от Асоциацията на концесионерите. Напомняме, че този кабинет се води десен.



Много съществени са изключенията. Направо са знаменателни. За разлика от поставените от концесионерите заведения, медицински пунктове и вишки за спасители, от водните колела, джетовете и сърфовете, НЕ СТАВАТ държавни построените на самия пясък хотели на вдовицата на ВИС Мая Илиева и на наследника на един от босовете на СИК Жоро Главата.



Според концесионерите текстовете на въпросните решения съдържат и друг текст, чието изпълнение ги поставя в абсурдна ситуация.
Става дума за указание, според което при изтичане или прекратяване на договор концесионерът е длъжен да предаде на държавата плажа във вида, в който го е получил за стопанисване. Това предполага демонтирането на всички преместваеми обекти върху него, уточнява Капитал дейли. Изпълнявайки това изискване обаче, те автоматично попадат под ударите на решението, тъй като въпросните обекти според него вече са станали държавна собственост. Нейното увреждане или разрушаване, камо ли „кражба” се преследват от наказателния кодекс, който в тази част си е същият от  соцвреме и „особено големи размери” са няколко хиляди лева.



19 минути напомня, че година след преминаването на концесиите на плажовете от Министерството на регионалното развитие към Министерството на туризма, работа не е свършена. Единствено тези дни министър Николинка заплаши с прекратяване на концесиите на Слънчев бряг- Север и Несебър – Юг. Но дори 8-те нови концесии от общо 60, които трябваше да е подготвила за година, не са финализирани и остават за следващите правителства.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак