Свързани новини

28.11.2016 09:35

Доказано: „Опозицията” използва химическо оръжие в Сирия

Видян 2003 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вече е доказано, че т.нар. „демократична опозиция” в Сирия, както и терористите от Ислямска държава и фронта Ан Нусра използват химическо оръжие. При това го правят срещу мирните жители на страната – техните собствени сънародници. „Хит” в момента е международно забраненият за употреба като оръжие още от 1923 г. газ иприт, наричан още „горчичен газ”. Освен че оставя по тялото ужасяващи грозни белези в цвета на горчица, той ослепява временно или завинаги хората, способен е дори да убие чрез задушаване невинните жертви на войната сред мирното население.


Изстрелва се чрез специално направени от „демократите” 15-килограмови снаряди. Правителствените сили и руските части успяха да намерят и цеховете за производството на подлите оръжия. Освен иприт, широко използвани в момента са още хлор и бял фосфор. Болниците в подконтролните на режима на Асад части на страната са пълни и с директните жертви от използването на газа, които разказват как са пострадали, а също и показват своите наранявания. Основно това са жени и деца. Защо те биват осакатени, това е въпрос с повишена трудност.


Напомняме, че в началото на гражданската война в Сирия и особено през 2012 г. именно „демократичната опозиция” обвиняваше правителството в използване на химическо оръжие. След международна среща на върха, на която Барак Обама беше изолиран дори от Меркел, руският президент Путин наложи унищожаването на всички арсенали с подобни оръжия на правителството на Асад, независимо дали ги използва. Вместо примирие обаче, това доведе да разгаряне на войната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни