Свързани новини

26.11.2016 09:19

Нинова: Радев трябва да следва само националния интерес

Видян 2120 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Трябва да се предприемат по-сериозни мерки срещу нелегалното влизане на мигранти в България. Според данни на МВР, ако хващат 4 000 души на входа на България, 13 000 са заловени в страната и на изхода т.е. три пъти повече не са заловени”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.


Според нея тези млади афганистанци не са бежанци от война и са влезли нелегално. „Решението на този въпрос е контрол и недопускане. Начинът е армията на границата. Приехме закон, който не се изпълнява”, каза лидерът на левицата. По думите й е необходимо и спешно дострояване на оградата. „Прекалено много я оскъпиха, но не я достроиха”, коментира Кронелия Нинова.


Тя смята също, че трябва да се отмени Постановление 208 на МС. „С такова постановление се дава стимул на тези хора за заселване, право на здравно осигуряване, социални осигуровки, безплатни жилища - това са услуги, които не се дават на българските граждани”, подчерта председателят на левицата. Тя допълни, че трябва да се преразгледа и Дъблинското споразумение. „Незабавна екстрадиция на тези хора. Не разбирам защо трябва да се чака до декември. Те са нелегални и създават проблеми, опасност за националната сигурност”, коментира тя.


Според нея по времето на Пламен Орешарски е имало по-сериозен контрол, оградата се е изградила много по-бързо и евтино. „В парламента предложихме пет разумни мерки, около които да се обединим, но не постигнахме съгласие. Отново се скарахме, за съжаление”, посочи Нинова.


Председателят на БСП смята, че са необходими предсрочни избори и не е възможно правителство в рамките на този парламент. „Не сме против мажоритарните избори. Дори ние сме внасяли такъв елемент. Съобразяваме се с резултата от референдума. Искаме да се въведе мажоритарен избор в смесена система и вероятно това ще бъде нашето окончателно мнение на Националния съвет, който предстои”, подчерта тя и допълни: „Нямаме нищо общо със законопроекта на Мая Манолова и не познаваме мотивите й. Ще внесем предложение на БСП”.


Нинова обясни, че има „червена вълна” след победата на Румен Радев на президентските избори и сериозен ръст в авторитета на левицата.


 „С много работа това ни води и към победа на парламентарни избори. Само тази победа не е достатъчна”, поясни тя. Председателят на партията подчерта, че предстои смяна на хора и концепция в партията. „Ще опитаме да дадем път на млади и кадърни хора. Искам да преосмилим концепцията за коалционна политика. БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, в този формат, е изчерпана”, категорична е тя. По думите й е много важна и предизборната платформа. „С какви ясни ангажименти ще тръгнем и с пълната отговорност, че каквото кажем, трябва да го изпълним и няма оправдания. За нас най-голямото предизвикателство е, че е време за алтернатива”, коментира тя.


„Без да се отказваме от идеята за прогресивно облагане, трябва да се преразгледа скалата на плоския данък. Тези хора, които остават на 10%, да бъдат по-голяма група хора”, заяви Нинова. Според нея най-бедните хора, до минималната работна заплата, трябва да бъдат освободени от данък, една голяма група да останат на 10% и много богатите да бъдат с по-висок данък.


По повод предстоящия пленум на БСП, председателят на партията обясни, че Румен Радев ще присъства. „Но не искаме от него той да следва БСП във всичко. Радев трябва да следва само националния интерес. Той е човек с характер и е много българин. Никога няма да предаде България”, категорична е Нинова. По думите  представители на БСП няма да участват в служебно правителство на Радев.


Корнелия Нинова обясни, че се изготвя анализ на изпълнените обещания, които е дало правителството на Борисов преди две години и ще бъде представен в декларация в парламента. „Страшно е! Здравна реформа – отменена от КС и от Административния съд и министър в прокуратурата. Военна реформа по същия начин, съдебна – без никакъв резултат”, посочи Корнелия Нинова.


Източник: Гласове



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

рак

Емоционален ден

Емоционален ден. От вас зависи дали ще позволите на