25.11.2016 16:13

Стачката на пилотите на Луфтханза става безсрочна

Видян 1375 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма определен краен срок за приключване на сегашната поредица стачки на пилотите от Луфтханза (Lufthansa), съобщи говорител на пилотския синдикат, съобщи dir.bg.


Няма определена дата за прекратяване на стачката, заяви Йорг Хандверг, говорител на пилотския синдикат Кокпит. Той посочи, че целта е пилотите да получат оферта от германския авиопревозвач и тогава стачките да спрат.


Хандверг отбеляза, че профсъюзът има подкрепата на членовете си. Те не очакват от нас да проявим меко отношение към Луфтханза, допълни той.


Синдикатът Кокпит, представляващ 5400 пилоти и помощник-пилоти, твърди, че Луфтханза от години отчита добри резултати и иска да постигне 22-процентово увеличение на заплащането със задна дата за пет години до април 2017 година.


Луфтханза предложи повишение от 2,5 на сто годишно за шест години до края на 2018, което според профсъюза обаче на практика се равнява на замразяване на заплатите. Спорът за заплатите се води още от април 2014 година.


Луфтханза (Lufthansa) ще отмени 137 полета, насрочени за събота, заради продължаващата стачка, като ще бъдат засегнати 30 000 пътници, предаде ДПА. Анулирането ще включва 88 вътрешноконтинентални полета, уточни компанията.


Авиокомпания Луфтханза няма да осъществи и планираните полети от и до летище София за днес, съобщиха вчера от летище София. Заради продължаващата за пореден ден стачка на кабинния състав на авиокомпанията се отменят полети от и до летищата във Франкфурт и Мюнхен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.