Свързани новини

25.11.2016 15:55

"Бежанец" от Харманли е член на радикална клетка

Видян 2141 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавната агенция "Национална сигурност" проверява дали мигранти от Центъра в Харманли са свързани с радикална групировка. Това съобщи министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, предаде БНР.


ДАНС работи по тази линия. В момента не мога да съобщя бройка, защото се установява, но към момента има незначителен брой, може би един човек е установен. В момента работят колегите.


Още 30 жандармеристи заминават за Харманли. Това съобщи Румяна Бъчварова. Тя информира Народното събрание за ситуацията в бежанския център, където вчера имаше безредици.


Според Бъчварова ситуацията е овладяна:


Бяха определени начините, по които да бъдат разпределени лицата, които са провокирали напрежението -  в други центрове, от затворен тип. Специални мерки бяха обсъдени и се предприемат за възстановяване на оградата на Центъра в Харманли.


В кулоарите на парламента Бъчварова посочи, че не е възможно да бъде осигурен коридор на мигрантите от центъра в Харманли към Сърбия, както те са поискали:


Политически е невъзможно това да се случи. Има ред и тези граждани на Афганистан, които са дошли незаконно на наша територия, трябва да знаят, че сме готови да съдействаме в хуманитарен план за тях, да осигурим справедливи процедури, но те са длъжни да се съобразяват с българското законодателство и да го спазват.


Прокуратурата ще обяви до края на деня колко от 400-те задържани мигранти от Харманли ще бъдат обвинени в хулиганство или в посегателство над полицаи.


Мъжете се намират в арестите на районните полицейски управления на територията на цялата област Хасково, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова


Един от задържаните е конвоиран към София, за бъде обвинен за запаленото от него българско знаме. Той е афганистанец и ще остане в ареста поне за 72 часа.


Имайте абсолютната убеденост, че прокуратурата има ресурса и капацитета да повдигне обвинение и на 400-те. Ще бъдат  изпратени допълнителни екипи от прокурори, ако прокурорите от Харманли имат нужда от помощ за повдигане на обвинения, ще бъдат командировани прокурори на място и ще се свърши работата.


Прокуратурата има готовност да провери и евентуални сигнали за полицейски насилие, добави говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни