Свързани новини

25.11.2016 15:13

300 или 200 лв. минимална пенсия с преизчисляване за стари периоди, предлагат патриотите

Видян 1788 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 "Както вероятно всички очаквате, ние останахме верни на нашите обещания към избирателите и внесохме предложение за минимална пенсия в размер на 300 лв". Това каза народният представител от ПГ на ПФ Искрен Веселинов по време на брифинг в Народното събрание във връзка с Бюджет 2017 г., предаде Фокус.


По думите му това е ангажимент, който произтича и е залегнал в предизборната платформа на ПФ. Искрен Веселинов посочи, че през третата година от мандата на правителството е моментът да се направи такова увеличение.


„Сега правим две предложения, чиято цел е една - да се повишат доходите на най-бедните“, коментира той. По думите му това е на стойност 800 млн. лв. Искрен Веселинов обясни, че второто предложение на „Обединени патриоти“ е по-ниска минимална пенсия - 200 лв., но с преизчисляване на всички пенсии, пропуснати в стари периоди. По думите му над 1 млн. и 700 пенсии трябва да бъдат осъвременени. Той обърна внимание, че по този начин с 23 % ще се вдигнат пенсиите на всички тези граждани и същевременно ще се гарантира едно по-високо ниво на живот.


Искрен Веселинов посочи, че патриотите предвиждат парите да дойдат от няколко направления. „Излишен лукс е проекта за фрегатите, от които намаляваме с 200 млн. бюджета на Министерство на отбраната“, коментира той.


 По думите му тези 800 млн. ,които ще влязат в икономиката ще имат положителен за бюджета ефект. „Реално около 201 млн. ще се върнат под формата на данъци“, коментира Искрен Веселинов. Той прогнозира, че с около 500 млн. лв. ще искат да бъдат събрани допълнително като ДДС и акзиц. Искрен Веселинов обясни, че през следващата година ще настояват да се извърши реформа за прекратяване на порочната практика за безразборно отпускане на инвалидни пенсии.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.