Свързани новини

23.11.2016 16:11

Шефът на брюкселските терористи освободен от затвора в Ирак след белгийски натиск

Видян 1538 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Брюксел е заплашен от нов атентат, съобщават медиите в Белгия. Най-вероятната цел е Коледният базар в Брюксел, който събира по 400 000 души на седмица и се открива в петък. Напомняме, че хиляди българи живеят в столицата на ЕС и НАТО. Държавният департамент на САЩ също алармира за атаки в Европа по празниците.



На този фон звучи още по-страшно разкритието, че в последните часове двама заподозрени в тероризъм са били освободени. Насер Бандер, предполагаем съучастник на атентатора от Еврейския музей в Брюксел през 2014 г., ще остане с мярка "подписка" срещу гаранция от 50 000 евро до началото на делото срещу него. Самир Шажуани, арестуван  за подготовка на атентат в центъра на Брюксел това лято е освободен.



Депутатът Жорж Далман пък разкри смразяващо, че през 2012 г. министерството на външните работи на Белгия е извоювало освобождаването от затвор в Ирак на Усама Атар, определян като координатор на атентатите в Париж и Брюксел в последната година. По самопризнанията на задържани терористи Атар - белгийски гражданин от марокански произход - е ръководил ударите в двете европейски столици от Сирия. През 2005 г. той е бил осъден на доживотен затвор в Ирак за тероризъм, но след намесата на ...


белгийската дипломация присъдата му била намалена на 10 г. След като семейството му започнало кампания за връщането му в Европа, Белгия официално го поискала с обещание Атар да не получава повече паспорт и да бъде поставен под наблюдение на контраразузнаването.Но не би! Няколко белгийски ЕТНИЧЕСКИ депутати подели кампания за връщането на Атар, оправдана със заболяването му от рак. Същевременно представители на Червения кръст, посетили затворника, разкрили, че той страда само от ... язва. Въпреки лъжата, Атар пристигнал в Белгия през 2012 г., а месеци по-късно се върнал да сее смърт в Сирия, където поел водеща роля в редиците на Ислямска държава.



Белгийските тв канали показаха на зрителите и как живее в затвора арестувания като двигател на атентатите в Брюксел и Париж, отнели живота на стотици хора и ранили пъти повече, Саллах Абдеслам. Той разполага не с килия, а с апартаментче в затвора, в което се радва дори на личен фитнес.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог