Свързани новини

23.11.2016 11:21

Прокуратурата: Ненчев е довел ВВС до колапс

Видян 2023 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Намаленият нальот на летците е довел ВВС до колапс”. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с повдигнатите обвинения на министъра на отбраната в оставка Николай Ненчев.  По-рано стана ясно, че министърът в оставка е ощетил  армията с 7 388 000 лева, заради сключения договор с Полша.


"Целта на днешния брифинг е да внесем разяснения за това какво точно е обвинението на министъра. Позицията на Ненчев категорично не е точна. Разследването на СГП не е установило нарушения при сключването на договорите за ремонтите на МиГ-29 в Полша. Обвиненията са за престъпление по служба, като случаят е особено тежък", уточни Арнаудова.


Началното обвинение на Николай Ненчев е за това, че за времето от 5 май 2015 г. до 9 септември 2015 г., като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – министър на отбраната не е изпълнил служебните си задължения, регламентирани в Закона за отбраната и въоръжените сили и не осигурил авиационната безопасност и летателната годност на военно въздухоплавателни средства от изтребителната авиация на ВВС на страната ни.


 "Заради забавянето на ремонта на двигателите е намален нальотът на пилотите. При установен стандарт от 180 часа на година нальот според стандарти на НАТО, летателните часове са сведени до 33. Това води до опасност от допускане на тежки грешки, опасност от разтренираност. Накрая се е стигнало до момент, в който готови пилоти са били готови за пенсиониране, а в същото време на е имало възможност за обучение на млади летци. Така България е можело да загуби въздушния си суверенитет", обясни Арнаудова.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са